back

У Чернігівській області триває робота з детінізації обігу спирту та алкогольної продукції

04-12-2020 | 14:35

Учора, 3 грудня, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко провів чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо вжиття заходів з протидії нелегальному обігу алкогольної продукції в області.

–     Кожен контролюючий орган діє в межах своїх повноважень. Основна робота по виявленню порушників здійснюється органами фіскальної служби. Щоб комунікація між структурами була оперативною і плідною, залучені до контролю та перевірок служби  прошу надати пропозиції, – зазначив Олександр Савченко на початку зустрічі.

Починаючи з 17 лютого поточного року, оперативними групами перевірено 111 об’єктів, на 76-ти з яких виявлені порушення законодавства. В результаті з незаконного обігу вилучено спирту, алкогольних напоїв, марок акцизного збору та обладнання на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

Крім того, вилучено 516 сфальсифікованих марок акцизного збору, а також обладнання з нелегальних виробництв на суму 210 тис. гривень.

Щодо дванадцяти суб’єктів-порушників, у яких було виявлено небезпечну алкогольну продукцію та засоби для її виготовлення та реалізації, розпочаті кримінальні провадження по ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України – за незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей. Понад 30 суб’єктів підприємницької діяльності притягнуті до адміністративної відповідальності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації