back

У вихідні та буденні дні діятимуть обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни — Денис Шмигаль

02-12-2020 | 16:15

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 2 грудня, зазначив, що у вихідні та в буденні дні діятимуть обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни.

За словами прем'єра, карантин вихідного дня, що діяв в Україні з 14 до 30 листопада, дав позитивний ефект, оскільки на кінець листопада за попередній тиждень було на шість тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

Крім того, вдалося дещо стабілізувати і ситуацію в лікарнях: зафіксовано вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

При цьому глава уряду наголосив, що Кабінет Міністрів напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно із законом, уряд повідомить про це рішення за 7 днів до його запровадження або раніше.

Ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій, — сказав Прем’єр-міністр. — Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону з проведення концертів. Водночас встановлення новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Президент України та Кабінет Міністрів спільно працюють над імплементацією та просуванням кроків з підтримки людей та бізнесу в разі запровадження більш жорстких карантинних заходів, наголосив Денис Шмигаль.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за інформацією Департаменту комунікацій Секретаріату КМУ.