back

Біля Мільків капітально ремонтується ділянка дороги Київ - Суми

27-11-2020 | 16:24

Ще шість кілометрів дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка цьогоріч оновлюються. Наразі поблизу села Мільки Прилуцького району виконують роботи з вирівнюючим шаром покриття (з використанням адгезійної добавки Карбозалін). Перед укладанням нового дорожнього одягу влаштовано і нову основу, роблять укоси дороги та узбіччя (процес - на фото).

Загалом у 2020 році в області капітально ремонтується понад 15 км національної траси Київ - Суми:

- ділянка 9,3 км (біля с. Боршна) - тут завершили роботи з асфальтобетоном;

- ділянка 6 км (біля с.Мільки) - на цій роботи з асфальтобетоном завершать за сприятливої погоди у 2021 році.

Також на цій дорозі зараз реконструюються чотири мости:

- шляхопровід над залізницею на об'їзній Прилук;

- міст над річкою Удай (біля с. Манжосівка);

- міст над річкою Удай (біля с. Мільки);

- міст над річкою Лисогір (біля с. Олексинці).

Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".

В рамках капітального ремонту дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка приводиться до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Проїзну частину поширюють, влаштовують нову посилену основу дорожнього одягу.

В межах Чернігівської області дорога має протяжність майже 143 км: з них більше половини - це стара бетонка, решта - чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. Дорога була побудована у 1965-1980 роках. І вже, певна річ, тривалий час не придатна для сучасного навантаження. Місцями сітка тріщин, суцільні руйнації, ямковість, щовесни регулярно утворюються пучини.

Наразі готова проєктна документація на ремонт дороги Київ - Суми по території Чернігівської області по всій протяжності. Поступово оголошуються тендери на проведення робіт з капремонту у 2021 році.

В рамках програми Велике будівництво у Чернігівській області ремонтами заплановано охопити 196 км доріг державного значення.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області