back

Жінки об’єднуються проти кризи. VII форум Ліги ділових та професійних жінок України

26-11-2020 | 15:35

Сфокусувати жінок на можливостях і позитивному способі мислення у будь-яких умовах. З’ясувати, які механізми запускаються в кризу, об’єднати проактивних представниць навколо спільних ідей, проєктів та заходів. Ці та інші амбітні цілі ставлять перед собою організатори VII форуму Ліги ділових та професійних жінок України «Ідеальний шторм: що варто знати, та як діяти лідеркам», який відбудеться в онлайн-режимі 3 грудня.

На пресконференції, яка відбулася сьогодні в облдержадміністрації, представниці Ліги розповіли також про те, які важливі теми обговорюватимуть учасники форуму та яких результатів від цього очікують. Участь у пресконференції взяла і голова облдержадміністрації Анна Коваленко.

Сила будь-якого проєкту — у його здатності налагодити швидкий та якісний обмін ідеями, досвідом та фактологічною інформацією. Така ініціатива, як цей форум, дуже важлива саме у такому розрізі. Нам потрібно встановити комунікацію між всіма діяльними та самозамотивованими жінками, між тими, хто готовий розвиватися та робити корисне на будь-якому рівні — від самозайнятості до великого виробництва, — зазначила Анна Коваленко та запевнила, що Чернігівська ОДА підтримує цей захід і сподівається на його подальший розвиток.

Дослідження МВФ показують, що підвищення жіночої участі на ринку праці приводить до стрімкого зростання ВВП. Включення жінок до наглядових рад банків позитивно впливає на стабільність фінансового сектору, а подолання гендерної нерівності приводить до зменшення нерівності соціальної.

В Україні, одній з «найбільш жіночих» країн світу, де жінки становлять 55% населення, їх представництво у сфері політики та державного управління все ще нагадує піраміду: чим вищий рівень, тим менший відсоток жінок на ньому.

Проте, на думку голови Чернігівської ОДА, українське суспільство відкрите до змін і переосмислює ролі жінок.

— Попри певні стереотипи, спостерігаємо стійку тенденцію до позитивного сприйняття жіночого лідерства. Жінки становлять більшість у громадських організаціях. Невпинно зростає кількість жінок, які відкривають приватний бізнес і досягають успіху. Близько 40% українських підприємців – жінки, а серед малого бізнесу – половина. Суттєво менше жінок серед керівників компаній і підприємств – лише 30%, але динаміка тут позитивна: все більше компаній довіряють жінкам керівництво. І такий рух до гендерної рівності дає економіці додатковий ресурс, якого вона зараз потребує, — зазначила Анна Коваленко.

Голова правління ГО «Ліга ділових та професійних жінок України» Юлія Заїка назвала символічним той факт, що форум відбуватиметься саме на Чернігівщині, адже, за її даними, тут є чимало жінок-керівників різних рівнів та й єдина жінка - голова облдержадміністрації працює саме в Чернігівській області.

Час кризи — час невизначеності, коли ти не знаєш, що принесе наступний день. Але, водночас, саме в такі періоди створювалися найуспішніші бренди, народжувалися геніальні ідеї та здійснювалися відкриття. Тому саме зараз час отримати brainstorm і вийти на нові бізнес-горизонти, — зазначила Юлія Заїка.

Учасники пресконференції розповіли, що під час форуму спікери — знані в Україні експерти — поділяться знаннями, яких немає в інтернеті, порадять, як діяти в період кризи, як переключити мислення на позитивне, навчитися ефективно поєднувати різні життєві ролі жінки, перетворити кризу на власний успіх і злет.

Ми не хочемо повчати чи змушувати, — розповіла Юлія Заїка. — Маємо вибудувати діалог, який принесе практичну користь для всіх учасників.

Форум поділятиметься на три смислових блоки. «Як діяти та розвиватись в період змін. Фокус на єднання!» — про особистість, способи мислення, нестабільний світ і себе в ньому. Бізнес-кейси «Адаптація. Трансформація. Новий старт». «Ресурсний стан – як тримати рівновагу!» — як керувати та розподіляти свій внутрішній ресурс та життєві ролі.

Крім того, учасниці форуму матимуть можливість розмістити інформацію про себе, свій бізнес та захоплення у друкованому каталозі.

Майданчиком заходу стане телевізійна студія, яка дозволяє проводити онлайн виступи з ефектом «живої присутності» і можливістю бути в діалозі. Там перебуватимуть спікери та модератори заходу. Форум відбуватиметься на платформі програми Zoom. Посилання для участі буде надсилатися як приватне повідомлення, тому реєстрація учасників є обов’язковою. Здійснити її можна на сторінках Ліги ділових та професійних жінок України у соцмережах.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.