back

Виконавча влада на Чернігівщині забезпечує життєдіяльність регіону у складних зимових умовах

28-12-2012 | 17:50

28 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку проводив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

На нараді були розглянуті питання стану виконання завдань щодо затвердження місцевих бюджетів, проходження опалювального сезону, забезпечення системи життєдіяльності в складних зимових умовах, стан доріг та інше.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул вимагає від керівників на місцях до 10 січня ухвалити всі місцеві бюджети. За його словами, станом на 28 грудня ухвалено лише близько 30% місцевих бюджетів (3467 з понад 12 тисяч).

Водночас віце-прем’єр-міністр закликав місцеве керівництво знизити видатки на утримання місцевих органів влади і спрямувати ці кошти на вирішення актуальних проблем регіонів. «Видатки на утримання органів місцевого самоврядування у кращому разі не зменшилися – це не відповідає тим завданням, які стоять перед нами щодо скорочення видатків на утримання органів влади і місцевого самоврядування. Бюджетні кошти, безумовно, повинні йти на вирішення актуальних проблем громади», - наголосив Олександр Вілкул.

Він підкреслив, що вимагає від місцевих керівників розробити чіткі графіки та стратегії розвитку регіонів у розрізі кожного міста відповідно до програми реформ Президента.

Віце-прем'єр-міністр також заявив про намір найближчим часом особисто зустрітися з керівництвом регіонів та на місці розглянути плани розвитку і визначити найпріоритетніші напрямки розвитку територій.

За словами голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, опалювальний сезон на Чернігівщині проходить у штатному режимі. Всі необхідні організаційні заходи щодо роботи в зимовий період здійснюються. Прийнято обласний та всі районні бюджети, інші бюджети будуть прийняті до 10 січня.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації