back

У Чернігівській області виявлено 786 нових випадків COVID-19

21-11-2020 | 16:44

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 21 листопада в області зафіксовано 786 нових випадків COVID-19.

ПЛР-тести підтвердили захворювання у 172 чернігівців, 98 ніжинців, 74 жителів Куликівського району, 71 – Сосницького, 69 – Корюківського, 55 – Борзнянського. 38 інфікованих у Ніжинському районі, 34 - у Бахмацькому, 32 - у Менському, 31 - у Чернігівському. По п’ять хворих - у Городнянському та Новгород-Сіверському, по одному - в Прилуцькому, Срібнянському, Талалаївському та Варвинському районах, два - у Носівському, стільки ж у Прилуках. 27 випадків у Бобровицькому районі, 25 - у Семенівському, 20 - у Ріпкинському, 13 - у Козелецькому та 9 - у Сновському. З них 29 осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На жаль, маємо ще дев’ять летальних випадків. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли двоє чоловіків з Чернігова, 81 та 71 років, двоє з Чернігівського району – чоловік та жінка (інформація щодо віку встановлюється), 69-річна жителька Борзнянського району та 72-річна з Прилук. Двоє померлих 81-річних чоловіків з Прилуцького району і один 52-річний чоловік з Бахмацького. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 196 осіб. З них тридцять один чернігівець, 19 ніжинців, шістнадцять жителів Чернігівського району, п’ятнадцять Бобровицького, 12 – Козелецького, чотирнадцять – Корюківського, 11 – Борзнянського. По 13 одужавших у Бахмацькому і Ніжинському районах, по вісім - у Ріпкинському та Менському, по сім - у Носівському, Сосницькому і Новгород-Сіверському. Одужали троє жителів Городнянського району, шестеро - Семенівського, стільки ж Куликівського. З них тридцять сім хворих перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 13 945 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 6451 пацієнт одужав;
– 6698 — лікується амбулаторно;
– 534 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 236 летальних випадків;
– 26 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.
За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 1155 ПЛР-досліджень. 890 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– Сьогодні ми отримали черговий антирекорд по захворюваності COVID-19 в області. Крім цього маємо найбільшу кількість летальних випадків за весь час пандемії. Ситуація вимагає реагування і впроваджений карантин «вихідного дня» має зменшити спалах інфікування, адже саме у вихідні люди найбільше контактують один з одним. Закликаємо вас дотримуватись усіх обмежень. Таким чином, ми хоч і не зупинимо повністю поширення вірусу, але зможемо значно зменшити навантаження на медичні заклади, які працюють без перерв та вихідних, – зазначив  заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації