back

У Чернігівській області виявлено 200 нових випадків COVID-19

19-11-2020 | 16:28

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 19 листопада в області зафіксовано 200 нових випадків COVID-19.

Захворювання виявлено у 28 чернігівців, 96 ніжинців, 24 жителів Носівського району, 16  – Козелецького, 12 – Чернігівського та 8 – Ріпкинського. По п’ять випадків інфікування у Борзнянському і Сновському районах, троє хворих у Бобровицькому, двоє у Менському та один у Семенівському районах. З них десять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

 На жаль, маємо ще сім летальних випадків. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли троє чернігівців, двоє чоловіків – 74 та 76 років та 56-річна жінка, жителька Козелецького району 75-ти років, 61-річний чоловік з Прилук та 60-річний з Прилуцького району. Від основного захворювання, але з супутнім діагнозом коронавірус, помер 85-річний мешканець Чернігова. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 140 осіб. З них двадцять сім чернігівців, 18 ніжинців, вісім прилучан, стільки ж мешканців Новгород-Сіверського району. Одужало 15 жителів Чернігівського, дев’ять – Борзнянського, тринадцять – Козелецького районів. По сім одужавших у Корюківському, Ніжинському та Ріпкинському районах, по чотири у Бахмацькому і Сосницькому, по три в Ічнянському й Прилуцькому. Шестеро хворих одужало у Носівському районі та один у Варвинському. З них двадцять сім людей перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 12 656 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 6103 пацієнти одужало;
– 5769 — лікується амбулаторно;
– 536 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 223 летальних випадків;
– 25 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 862 ПЛР-дослідження. 850 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

Щоденно в області зростає кількість хворих на COVID-19 та госпіталізацій. На сьогодні  маємо 6305 активних випадків захворювання, з них на лікуванні у медзакладах  перебуває 536 хворих. З початку місяця померло 83 жителі Чернігівщини.  Медична система працює у напруженому режимі. Щоб зупинити поширення вірусу, вкрай важливо  дотримуватись усіх протиепідемічних заходів: носити захисну маску, користуватися антисептиком та дотримуватись дистанції, — підкреслив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації