back

У Чернігівській області виявлено 216 нових випадків COVID-19

13-11-2020 | 15:44

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 13 листопада в області зафіксовано 216 нових випадків COVID-19.

Захворювання виявлено у 112 чернігівців, 14 ніжинців, 23 жителів Ріпкинського району, 18 – Куликівського, 14 – Варвинського. По сім випадків інфікування у Ніжинському і Талалаївському районах, по два у Бобровицькому й Менському. Одинадцять хворих у Чернігівському районі та шість у Сновському. З них сімнадцять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На жаль. маємо ще чотири летальних випадки в області. Від ускладнень спричинених коронавірусною інфекцією померли двоє жителів Прилук, 69-річний чоловік та 63-річна жінка, 85- річний чернігівець та 60-річна жінка з Ніжина. Висловлюємо щирі співчуття їх рідним та близьким.

За минулу добу від коронавірусної інфекції одужало 119 інфікованих. З них 23 чернігівців, дев’ятнадцять ніжинців, десять прилучан, 11 жителів Борзнянського району, вісім – Варвинського. По чотири одужавших у Ніжинському і Талалаївському, по дев’ять у Куликівському і Козелецькому районах. Семеро осіб одужало у Чернігівському, шестеро у Ріпкинському, стільки ж у Прилуцькому, троє у Сновському. З них 15 осіб перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 11 020 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 5320 пацієнтів одужало;
– 5024 — лікується амбулаторно;
– 454 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 199 летальних випадків;
– 23 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 1056 ПЛР-досліджень. 1015 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято зміни до постанови №641. Відтепер, нові карантинні обмеження діятимуть на всій території країни: скасовування масових, культурних, спортивних заходів за участі понад 20 осіб, обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті, зміни у роботі закладі харчування, тощо.  А також, на період з 14 по 30 листопада, запроваджено карантин вихідного дня. Працюватимуть аптеки, продуктові магазини,  заправки та підприємства, що забезпечують життєдіяльність області. Закликаємо жителів Чернігівщини по можливості залишатися вдома, уникати місць скупчення людей, застосовувати захисні маски та не нехтувати правилами особистої гігієни, — повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації