back

До кінця листопада буде освітлено перший населений пункт по трасі Ніжин - Прилуки

12-11-2020 | 11:09

Відновлюючи покриття, значну увагу приділяємо і питанню безпеки, особливо в населених пунктах. Під час ремонту 75-кілометрової ділянки дороги Р-67 Ніжин - Прилуки освітлюємо ділянки траси, що проходять по селах. Інтенсивність руху транспорту на цій дорозі часом досягає майже п'яти тисяч авто на добу.

Тож окрім розмітки, дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, бар'єрного огородження, було запроєктовано й освітлення в п'яти населених пунктах:
- с. Товкачівка (Прилуцький район)
- с. Велика Дорога (Ніжинський район)
- с. Талалаївка (Ніжинський район)
- с. Хвилівка (Ніжинський район)
- с. Колісники (Ніжинський район)

В Товкачівці вже встановили опори, згодом вестимуть лінії проводу та повісять LED-світильники. До кінця листопада плануємо підключити до мережі та освітити цей населений пункт. Наступною буде Велика Дорога, туди завезли опори і згодом підрядник почне встановлювати. 
Окрім освітлення, по населених пунктах буде встановлено і відеоспостереження. 

Траса Р-67 Ніжин - Прилуки (км 79 + 601 - км 154 + 468) - найбільший об'єкт ремонтного сезону 2020 року в Чернігівській області. На 75 кілометрах влаштовуємо більше 40 сантиметрів посиленого нового покриття, ремонтуємо сім мостів, облаштовуємо безпечну дорожню обстановку. 50 кілометрів здаємо в цьому році, ще 25 - в наступному. Завершити ремонтні роботи плануємо до травня 2021 року. Підрядник - ТОВ "СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "АВТОСТРАДА".

Дорога Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин поєднує між собою міжнародні траси М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, М-03 Київ-Харків-Довжанський та національну Н-07 Київ-Суми-Юнаківка. Є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв'язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує ряд адміністративних центрів - обласного і районних. Дорога збудована близько 50 років тому, з тих пір ця ділянка ремонтується уперше. Це інвестиція у розвиток економіки Чернігівської області, адже у цій місцевості між Ніжином та Прилуками розміщено чимало бюджетоутворюючих підприємств.

За програмою президента України "Велике будівництво", у 2020 році у Чернігівській області ремонтами планується охопити 196 км доріг державного значення.
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області