back

З новим адміністративно-територіальним устроєм Чернігівської області можна ознайомитися на інтерактивній мапі

10-11-2020 | 13:49

Яким став адміністративно-територіальний поділ України відтепер можна побачити на інтерактивній мапі та інтерактивному атласі.

Чернігівська область на мапі представлена 5 районами - Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький, Корюківський та Новгород-Сіверський, та 57 об'єднаними територіальними громадами. За допомогою інтерактивного інструменту можна ознайомитися з межами, розташуванням та основними характеристиками створених громад та районів.

"Після місцевих виборів в регіоні наразі відбувається становлення нового адміністративно-територіального устрою. Об'єднані територіальні громади готуються до перших сесій та планують свою діяльність. Також відбувається формування нових районів. Ознайомитися з їх межами та основними характеристиками можна за допомогою інтерактивної мапи", - розповіли у Департаменті розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА.

Інтерактивний атлас дає характеристику адміністративно-територіального устрою України в цілому та кожної області. У ньому вперше зображений новий адміністративно-територіальний устрій України районного та базового рівнів, який був затверджений урядом України у червні 2020 року та постановою Верховної Ради України у липні 2020 року.

Картографічні матеріали підготовлено Міністерством розвитку громад і територій за підтримки проєкту  «Підтримка належного врядування в місцевих громадах, як складової реформи децентралізації» Координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Також до роботи над інтерактивними інструментами долучилися фахівці Товариства дослідників України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації