back

Капремонт траси Київ - Суми: 15 км нового покриття та реконструкція 4 мостів

09-11-2020 | 14:09

Біля Боршни Прилуцького району завершують укладати верхній шар асфальтобетону. Звідси у 2020 році стартував капітальний ремонт дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка по території Чернігівської області.

Дорогу приводять до сучасних норм безпеки і навантаження. В процесі ремонту:

- покриття та основа дорожнього одягу посилюється

- підвищується міцність конструктиву

- стабілізуються пучиноутворюючі ґрунти

- робиться водовідвід

- ремонтуються водопропускні труби

- встановлюються засоби організації безпеки дорожнього руху.

Загалом у 2020 році в області капітально ремонтується понад 15 км національної траси Київ - Суми:

- ділянка 9,3 км (біля с. Боршна) - тут відрегенеровано основу, влаштовано нижній шар, завершуються роботи з верхнім;

- ділянка 6 км (біля с.Мільки) - проводяться роботи з регенерації основи, згодом укладуть асфальтобетон.

У 2020 році також проводимо реконструкцію чотирьох мостів:

- шляхопровід над залізницею на об'їзній Прилук. З кінця жовтня його закрито для проїзду транспорту, розпочато демонтаж. Старий шляхопровід повністю розберуть, навесні влаштовуватимуть нову прогонову будову. Тривалість робіт - 12 місяців;

- міст над річкою Удай (біля с. Манжосівка). Зараз завершуються роботи по лівому проїзду, згодом бригада мостовиків перейде на правий. Завершуємо цей об'єкт до кінця 2020 року;

- міст над річкою Удай (біля с. Мільки), згодом розпочнуться роботи;

- міст над річкою Лисогір (біля с. Олексинці), згодом розпочнуться роботи.

Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".

В межах Чернігівської області дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка має протяжність майже 143 км, з них більше половини - це стара бетонка. Дорога побудована у 1965–1980 роках. Має конструкцію дорожнього одягу на 78,4 км з цементобетону на основі з піску та на 64,4 км з чорного щебеню на дьогтеґрунтовій або щебеневій основі, місцями з верхнім шаром з асфальтобетону. Для сучасного навантаження такий конструктив не підходить. На автодорозі знаходиться 9 мостів загальною довжиною 443 п.м., у тому числі 2 шляхопроводи через залізницю (124 п.м).

Наразі готова проєктна документація на капремонт по всій протяжності. Поступово оголошуємо тендери і в 2021 році по території Чернігівської області ці роботи плануємо продовжити.

Загалом по Н-07 у 2020 році в межах двох областей (Чернігів та Суми) буде оновлено майже 90 км національної траси. Дорога забезпечує зв'язок північної та східної України по маршруту Київ — Суми — Харків, сполучення півдня Чернігівської області з Київщиною та Сумщиною.

В рамках програми президента України Велике будівництво у 2020 році у Чернігівській області ремонтами заплановано охопити 196 км доріг державного значення.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області