back

У Чернігівській області виявлено 154 нових випадків COVID-19

04-11-2020 | 17:13

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 4 листопада в області зафіксовано 154 нових випадків COVID-19.

ПЛР-тести підтвердили захворювання у 69 чернігівців, двох ніжинців, дев’яти прилучан, восьми жителів Ріпкинського району, 17 – Городнянського. По чотирнадцять інфікованих жителів у Бобровицькому і Куликівському районах, по три у Козелецькому і Чернігівському, по п’ять у Прилуцькому та Ічнянському. По два випадки у Менському і Сновському районах, один у Семенівському. З них 17 осіб перебувають на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На сьогодні стало відомо про ще два летальні випадки. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли 61-річна жінка з Городнянського району та 66-річний житель Прилуцького. Вони мали супутні захворювання. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 87 хворих. З них двадцять вісім чернігівців, 16 ніжинців, дев’ять прилучан, постільки ж мешканців Куликівського району. По три одужавших у Талалаївському і Ніжинському районах, по чотири у Бобровицькому, Ріпкинському і Сновському та семеро у Бахмацькому. З них п’ятнадцять осіб перебували на госпіталізації.

Загалом на Чернігівщині 9367 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 4417 пацієнтів одужало;
– 4320 — лікується амбулаторно;
– 451 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 156 летальних випадків;
– 23 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 478 ПЛР-досліджень. 750 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

- На Чернігівщині зберігається посилений контроль за дотриманням карантинних заходів. Звертаємо увагу на важливість протиепідемічних заходів у закладах освіти. Керівникам яких необхідно забезпечити регулярну термометрію та засоби індивідуального захисту для всіх працівників, а також контроль за дотриманням епідеміологічних правил безпеки. Зокрема,  різний час початку та закінчення занять для різних класів та груп і перерви у різні часові проміжки. Школярі можуть знаходитись у класах без масок, а приходити, пересуватися та перебувати на перервах – у масках. У випадку, якщо більше ніж 50% учнів та персоналу мають підтверджений діагноз COVID-19 відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти забороняється, – зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації