back

У Чернігівській області відновлюють дороги та дбають про безпеку дорожнього руху

04-11-2020 | 12:15

Цьогоріч відбувається відновлення доріг Чернігівщини. Впроваджена Президентом програма «Велике будівництво» - у сфері дороговідновлення наймасштабніша за всі роки незалежності нашої держави. У Чернігівській області 75% робіт вже виконано. За цієї програмою відремонтовано три мости, понад 80 кілометрів доріг місцевого значення та 50310 м ² - комунальної власності.

Загалом в регіоні 7728,4 кілометра автомобільних шляхів загального користування, з них 2968,2 – дороги державного значення та 4760,2 кілометра – місцевого.

Два рази на рік, навесні та восени, проводиться обстеження стану автомобільних доріг загального користування, а також підходів до залізничних переїздів. Після перевірки складаються акти та ліквідовуються недоліки в експлуатаційному утриманні.

Постійно виготовляються і оновлюються дорожні знаки, знаки індивідуального проєктування та панно, ремонтуються тротуари, автобусні зупинки та автопавільйони. На сьогодні встановлено 1728 дорожніх знаків, це 89% від запланованого. Виконано ремонт існуючого металевого бар’єрного огородження та перевиконано на 6% план із заміни та встановлення напрямних стовпчиків.

В області на мережі доріг загального користування нараховується 34 підходи до залізничних переїздів. З початку року на них встановлено та замінено 134 дорожніх знаків, відремонтовано 1710 м² проїзної частини, 3818 м² розчищено від зелених насаджень.

Завдяки вчасно виконаним роботам, за 10 місяців цього року не зареєстровано жодного ДТП на підходах до залізничних переїздів.

Цього року проведені роботи з експлуатаційного утримання та ремонту штучного освітлення по автомобільних дорогах загального користування державного значення. Загальна протяжність обслуговування ліній складає 36,524 кілометра.

На розв'язці автомобільної дороги М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі з автодорогою Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП “Славутич” – Чорнобиль влаштовано 6 камер відеоспостереження.

На постійному контролі аварійно небезпечні відрізки доріг. В рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні, в області на автодорозі М-01 Київ Чернігів – Нові Яриловичі та Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч встановили 18 амортизаційних пристроїв (бар'єрне металеве транспортне дорожнє огородження (демпферна система)). На автодорозі Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка облаштували зони пішохідних переходів засобами підвищеної видимості пішохідного переходу (автономне освітлення, світлофор, тротуари, дорожні знаки та розмітка).

Для підготовки та реалізації заходів з підвищення рівня безпеки дорожнього руху налагоджена системна співпраця з Управлінням патрульної поліції в Чернігівській області.

Оновлені дороги вимагають дбайливого ставлення. Однією із загроз руйнації є перевантаження автомобілів. Для контролю вантажних перевезень в області облаштовано шість майданчиків габаритно-вагового контролю. Завдяки встановленому освітленню, два з них працюють цілодобово. Цьогоріч на автошляху М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ планується встановлення WIM-системи для зважування ваговиків під час руху.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації