back

У Чернігівській ОДА обговорили питання ефективного використання залишків субвенцій

03-11-2020 | 09:09

Днями у Чернігівській ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Загайного відбулась онлайн-нарада щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

У нараді взяли участь представники Департаменту розвитку економіки та сільського господарства, управління капітального будівництва, райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.

Замовники робіт поінформували про стан освоєння коштів субвенції та  проблемні питання, що стримують виконання будівельних робіт.

– Наразі використання залишків субвенції складає 29 мільйонів гривень, це 54% від профінансованих коштів, а субвенції 2020 року  – тільки на 33%, а саме 16,5 мільйонів, – зазначив Віталій Загайний.

Він акцентував увагу на необхідності вжити заходів для максимально ефективного використання залишків субвенцій. Таким чином, в повному обсязі здійснити заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у поточному році. Також закликав, в разі економії коштів за результатами тендерних процедур, внести пропозиції щодо перерозподілу цих коштів для оперативного внесення змін у розпорядження Кабінету Міністрів України.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації