back

У Чернігівській області виявлено 161 новий випадок COVID-19

03-11-2020 | 16:33

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 3 листопада в області зафіксовано 161 новий випадок COVID-19.

Захворювання підтверджено у 71 чернігівця, чотирнадцяти ніжинців, п’яти прилучан, двадцяти трьох жителів Прилуцького району, 12 – Ічнянського, десяти – Талалаївського. Вісім інфікованих зареєстровано у Чернігівському районі, шість у Ріпкинському, п’ять – у Корюківському. Четверо хворих у Бахмацькому, двоє у Варвинському та один у Куликівському районах. З них 19 осіб перебувають на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На сьогодні стало відомо про ще два летальні випадки. Від ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, померли дві жінки, 66-річна жителька Ніжина та 69-річна з Чернігівського району. Вони мали супутні захворювання. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужав 91 хворий. З них вісімнадцять чернігівців, 17 ніжинців, шестеро прилучан, постільки ж мешканців Носівського району та Бахмацького. По три одужавших у Бобровицькому, Городнянському і Сосницькому районах, по чотири у. Чернігівському, Прилуцькому та Ічнянському. По п’ять хворих одужало у Козелецькому, Ніжинському  й Ріпкинському районах, двоє у Корюківському. З них вісімнадцять осіб лікувались у медзакладах.

Загалом на Чернігівщині 9213 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 4330 пацієнтів одужало;
– 4254 — лікується амбулаторно;
– 452 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 154 летальних випадків;
– 23 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 889 ПЛР-досліджень. 850 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

Нині в області 4706 активних випадків COVID-19, у закладах охорони здоров’я визначених для лікування хворих на коронавірус зайнято понад 60% ліжкомісць. Залучено 14 медзакладів області для прийому хворих на коронавірус. Ситуація досить серйозна. В черговий раз нагадуємо, для того, щоб уберегтись від інфікування, дотримуйтесь простих правил особистої гігієни, уникайте скупчення людей та використовуйте захисні маски у громадських місцях, — сказав заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван та зауважив, що коронавірус становить смертельну небезпеку, тому слід бути уважними до свого здоров’я та здоров’я близьких.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації