back

«Велике будівництво» доріг: на Ніжинщині оновлюють відрізок автошляху між селами Леонідівка та Галиця

30-10-2020 | 12:38

В рамках Президентської програми «Велике будівництво» в Ніжинському районі продовжується капремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О251205 Лосинівка - Галиця - Мала Дівиця - /Р-67/ з під'їздом до с. Червоний Пахар між селами Леонідівка та Галиця. Розпорядником коштів дорожнього фонду виступає Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Зараз тривають роботи з укріплення укосів бетонними плитами, установка оголовків труб, влаштування бетонних основ під бортовий камінь.

Загалом комплекс робіт з капремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення передбачає:

  • підсипання узбіч земляного полотна ґрунтом з наступним укріпленням асфальтобетоном;
  • влаштування вирівнюючого шару дорожнього одягу (щебнем,  щебенево-піщаною сумішшю, чорним щебнем, асфальтобетоном) для доведення поперечного та поздовжнього уклонів проїзної частини до нормативних та підсилення конструкції;
  • влаштування нового двошарового асфальтобетонного покриття (товщина верхнього шару – 5 см);
  • влаштування тротуарів в населених пунктах;
  • влаштування з’їздів;
  • ремонт штучних споруд;
  • роботи по облаштуванню та обстановці автомобільної дороги (встановлення дорожніх знаків, огородження, улаштування розмітки,  проведення заходів з охорони навколишнього природного середовища (у тому числі вирубка зелених насаджень).

У Чернігівській області дороги місцевого значення мають протяжність понад 4760 кілометрів. Критичне недофінансування дорожньої галузі за останні тридцять років призвело до вкрай незадовільного стану місцевих автошляхів.

Цьогоріч на Чернігівщині вперше почали ремонтувати дороги загального користування місцевого значення ділянками не менше 5-ти кілометрів в кожному із 22-х районів області.
Загалом у 2020 році в планах Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА відремонтувати близько 127 км доріг місцевого та комунального значення. Це дасть можливість значно покращити сполучення між районними та обласними центрами, зробити дороги більш комфортними та безпечними для жителів області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації