back

Більше 40 кілометрів дороги Ніжин - Прилуки вже охопили ремонтними роботами

29-10-2020 | 12:17

Зараз підрядник працює по Ніжинському району. На 43 кілометрах дороги відфрезовано старе покриття, на 37 кілометрах є основа з органо-мінеральної суміші та вирівнюючий шар асфальтобетону, майже 30 кілометрів у верхньому шарі з щебенево-мастикового асфальтобетону.

Водночас проводяться мостові роботи. Поки дозволяє погода - першочергово проводяться роботи з покриттям. Щонайменше 50 кілометрів планується зробити у цьому році. Загальна протяжність ремонту - 75 кілометрів/
Підрядна організація, що ремонтує дорогу, - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".
Ремонт дороги Р-67 на ділянці Ніжин - Прилуки - найбільший об'єкт будівельного сезону 2020 року. Влаштовуємо нове і посилене покриття товщиною близько 40 сантиметрів від Зруба (перехрестя з трасою М-02 Кіпті - Глухів) до розворотного кола на автодорозі Н-07 Київ - Суми.

В процесі ремонту тут укладається нове підсилене покриття, укріплюються узбіччя, ремонтується сім мостів. По населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери, встановлюються нові дорожні автопівільйони і облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар'єрне огородження, розмітка тощо).

Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин - Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале - до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка - це великоваговики. Пасажирські та шкільні автобуси, карети швидкої медичної допомоги, вантажний транспорт місцевого бізнесу та який іде транзитом - те, що окрім звичайних пасажирських авто можна побачити тут у транспортному потоці.

В рамках Програми президента України Велике будівництво у 2020 році у Чернігівській області планується охопити ремонтом 196 км доріг державного значення.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області