back

Як на Чернігівщині реалізовується програма EMERGENCY?

26-10-2020 | 16:24

Створення сучасних приймальних відділень у дев'яти опорних лікарнях Чернігівської області передбачено в рамках реалізації програми EMERGENCY. В результаті заклади матимуть єдиний дизайн приміщень та кабінетів, зручну навігацію для пацієнтів та медичного персоналу, а також будуть обладнані сучасним діагностично-лікувальним устаткуванням та апаратурою.

На сьогодні вже по восьми об’єктах укладені договори підряду на виконання будівництва чи реконструкції приймальних відділень опорних лікарень та розпочаті роботи. Ще один заклад, Бобровицька центральна районна лікарня, очікує рішення АМКУ.

Станом на 23 жовтня у приймальних відділеннях Чернігівської міської лікарні №2 та Козелецької районної лікарні роботи виконані на 62%. У Прилуцькій центральній міській лікарні – 72 % та понад 80% у районній лікарні Новгород-Сіверська. 40 відсотків робіт виконано у Ніжинському міському медзакладі, 55% – у Чернігівській обласній лікарні, 18% - у Бахмацькій районній. Щодо Корюківської лікарні, то 20 жовтня укладено договір з підрядною організацією і вона вже приступає до виконання робіт на об’єкті.

Реконструкція приймального відділення Козелецької районної лікарні
Реконструкція приймального відділення обласної лікарні

За словами генеральної директорки Новгород-Сіверської центральної районної лікарні Олени Набхан, у модернізованому відповідно до європейських стандартів відділенні надати допомогу та врятувати пацієнту життя можна буде швидше. В рамках програми у приміщенні приймального відділення облаштовують серцево-легеневу реанімацію на два ліжка. Усі необхідні медикаменти та обладнання для надання першої невідкладної допомоги будуть у спеціалістів під рукою. Окрім цього, тут же буде облаштований ендоскопічний, гінекологічний, дитячий кабінет, а також інфекційний бокс з додатковими санітарно-гігієнічними та господарськими кімнатами.

– Медичні працівники матимуть можливість проводити пацієнтам повноцінне обстеження, від якого залежатиме подальше лікування хворих. Як відомо, правильна і вчасна діагностика, це вже половина успішного лікування, – повідомила Олена Набхан. Також вона підкреслила, що отримавши комп’ютерний томограф та ультразвукове обладнання, заклад зможе підписати додаткові договори з Національною службою здоров’я України на пакети послуг «інсульт» та «реабілітація».

Реконструкція приймального відділення Новгород-Сіверської районної лікарні

Наприкінці вересня Чернігівська обласна лікарня, Ніжинська міська, Бахмацька, Козелецька та Новгород-Сіверська районні лікарні уклали угоди про співробітництво з Державним підприємством «Медичні закупівлі України» для придбання комп’ютерних томографів.

Нагадаємо, модернізація приймальних відділень відбувається в рамках реалізації Програми Президента України "Велике будівництво".

ФОТО зі сторінки Велике будівництво

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації