back

У Чернігівській області виявлено 128 нових випадків COVID-19

21-10-2020 | 16:01

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 21 жовтня зафіксовано 128 нових випадків інфікування COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердили захворювання у 26 чернігівців, одинадцяти ніжинців, 37 прилучан, 20 жителів Бахмацького району. По шістнадцять випадків виявлено у Носівському і Новгород-Сіверському районах, по одному в Чернігівському і Ніжинському. З них дев’ять осіб перебувають на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

Зафіксовано п’ять летальних випадків. Від захворювання COVID-19 померли, 77-річний житель Борзнянського району та 66-річний чоловік з Коропського. Вони мали супутні хвороби, що ускладнили перебіг коронавірусної інфекції. 56-річний житель Сновського району та двоє прилучан, 65-річний чоловік і 62-річна жінка, померли від основних захворювань, але мали супутній діагноз коронавірус. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

Від COVID-19 одужали 80 жителів Чернігівської області. Серед них 11 ніжинців, дванадцять мешканців Варвинського району, п’ятеро – Корюківського, двоє – Сновського. По три особи одужали у Коропському, Ічнянському, Новгород-Сіверському та Прилуцькому районах, по чотири - у Носівському і Ріпкинському. Одужали дев'ятеро чернігівців та стільки ж мешканців Бахмацького району, шестеро прилучан та стільки ж жителів Козелецького району. З них тринадцять хворих перебували у закладах охорони здоров’я.

Загалом в області 7165 підтверджених діагнозів COVID-19, з них:
- 3239 пацієнтів одужало;
- 3408 знаходиться на амбулаторному лікуванні;
- 381 перебуває на госпіталізації у закладах охорони здоров’я;
- 115 летальних випадків;
- 22 особи померли із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу проведено 644 ПЛР-тести та 899 ІФА-досліджень.

- У неділю відбудуться місцеві вибори, й підтримати своїх кандидатів на дільниці прийдуть жителі Чернігівщини. Важливо, щоб голосування пройшло максимально безпечно. Для профілактики інфікування COVID-19 у приміщенні виборчих дільниць рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів. На вході до виборчої дільниці повинні бути облаштовані місця зі спиртовмісними дезінфекторами. Громадянам, які у день виборів будуть знаходитись на самоізоляції, рекомендується здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20-ї години 23 жовтня подати до виборчої дільниці заяву з довідкою про стан здоров’я, — розповів заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації