back

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко долучилася до акції «1000000 дерев за 24 години» та обговорила хід інвентаризації лісів

17-10-2020 | 17:07

Сьогодні в Україні триває акція «1 000 000 дерев за 24 години». Свій внесок у масштабний проєкт робить і Чернігівщина.

У Славутицькому лісництві до акції долучилась голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко разом із заступниками. Також нові дерева висаджували голова обласної ради Ігор Вдовенко, очільник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко, представники інших органів влади, волонтери, активісти та ветерани лісового господарства.

Під час акції Анна Коваленко безпосередньо поспілкувалася з фахівцями-лісівниками та обговорила перспективи розвитку лісової галузі Чернігівської області. Особливу увагу вона привернула до проведення національної інвентаризації лісів.

— Я особисто спілкувалася з лісівниками і дізнавалася, як відбувається реалізація програми Президента України з інвентаризації лісів та як триває процес відновлення і захисту насаджень. Наша задача сьогодні — працювати на випередження таких надзвичайних ситуацій, як пожежі, що сталися у Житомирській та Луганській областях, — сказала очільниця Чернігівської ОДА.

Цього дня у лісових господарствах Чернігівській області у рамках акції «1 000 000 дерев за 24 години» заплановано висадити понад 130 тисяч молодих рослин. Фахівці лісгоспів завчасно підготували ділянки та саджанці.

За словами Сергія Аніщенка, Чернігівщина має все необхідне для створення лісових насаджень. Лісогосподарські підприємства області кожного року вирощують близько 20 мільйонів одиниць посадкового матеріалу. Щороку повністю засаджуються усі зруби — ділянки, де було вирубано ліс. Крім того, на вільних землях за останні 14 років було створено близько 6 тисяч гектарів нових лісів.

Анна Коваленко наголосила, що подібні акції з масової висадки дерев толокою мають значний виховний потенціал. Однак зауважила, що варто підвищувати рівень механізації під час заліснення у промислових масштабах.

Довідково. Акція «1 000 000 дерев за 24 години» має на меті привернути увагу до проблем екології та об’єднати зусилля влади, бізнесу та громадськості заради спільного відновлення екосистеми країни. Організатори планують висадити понад мільйон дерев за одну добу і тим самим встановити рекорд України.

Проєкт із озеленення України реалізується Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державним агентством лісових ресурсів України та благодійною організацією «Благодійний фонд «Озеленення України».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації