back

У Чернігові провели урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

13-10-2020 | 17:10

Сьогодні, 13 жовтня, в Чернігові провели урочисті заходи з нагоди Дня захисника України. Цей день символічно поєднався з Днем Українського козацтва і святом Покрова Пресвятої Богородиці. Саме Матір Божу козаки вважали своєю заступницею і покровителькою.

З нагоди свята у сквері ім. Попудренка в Чернігові голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако разом із громадою Чернігівщини вшанували пам’ять захисників України, які полягли за свободу й незалежність України, віддали шану полеглим Героям козацької доби, воїнам УПА, учасникам Другої світової війни, героям-афганцям, учасникам АТО/ООС, Героям Небесної Сотні.

Нероздільний зв'язок поколінь українських захисників втілився в елементах сучасних військових одностроїв і в гаслі «Слава Україні» – «Героям слава», народившись у лавах Української повстанської армії, сьогодні воно є офіційним вітанням нашого війська та гаслом цьогорічного Дня захисника України.

- Нинішні Збройні сили України успадкували найкращі традиції своїх попередників, удосконалили та осучаснили їх. Українське військо сьогодні — одна з найбоєздатніших армій Європи, яка більш як 6 років відстоює цілісність та незалежність держави у протистоянні з російським агресором. Ми славимо наших героїв і дякуємо всім, хто присвятив своє життя захисту Української держави! Слава Україні! - зазначив Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації