back

У Чернігівській області виявлено 102 нових випадки COVID-19

08-10-2020 | 16:21

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 8 жовтня в області зафіксовано 102 нових випадки COVID-19.

Захворювання підтверджено у 50 чернігівців, 33 ніжинців, семи жителів Чернігівського району, п’яти – Корюківського, трьох – Ріпкинського. По одному випадку інфікування виявлено у Козелецькому, Менському, Семенівському районах та у Прилуках. З них дев’ять осіб перебувають на госпіталізації.

Зафіксовано ще два летальні випадки. Від COVID-19 померли двоє мешканців Чернігова, 70 та 74 років. Вони мали супутні захворювання, що ускладнили перебіг COVID-19. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу одужали 72 хворих: дванадцять чернігівців, 34 ніжинці, семеро прилучан, десять жителів Куликівського району. По троє одужавших у Бахмацькому та Носівському районах, двоє - у Чернігівському та один - у Варвинському районі. З них 11 осіб лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 5076 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 2537 пацієнтів одужало;
– 2127 — лікуються амбулаторно;
– 312 хворих перебувають на госпіталізації у медзакладах;
– 85 летальних випадків;
– 15 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 2439 активних випадків коронавірусної інфекції.
За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 576 ПЛР-досліджень. 697 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

- На сьогодні у Чернігівській області 2439 активних випадків коронавірусу, з них у 2127 інфікованих безсимптомний перебіг захворювання або легке нездужання. Отже, невідомо, хто з вашого оточення може бути носієм вірусу COVID-19. Тому закликаємо дотримуватись соціальної дистанції, правил особистої гігієни, уникати скупчення людей та використовувати захисні маски у громадських місцях. У випадку, якщо відчуваєте нездужання, залишайтеся вдома, самоізолюйтеся від рідних та зателефонуйте своєму сімейному лікарю,  сказав заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.