back

У Чернігівській області виявлено 127 нових випадки COVID-19

07-10-2020 | 16:16

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 7 жовтня в області зафіксовано 127 нових випадків COVID-19.

Захворювання підтверджено у 97 чернігівців, двох ніжинців, семи жителів Бахмацького та чотирьох - Сосницького районів. По три випадки виявлено у Козелецькому, Корюківському та Ріпкинському районах, по два - у Менському і Ніжинському районах. По одному - у Новгороді-Сіверському, Бобровицькому, Семенівському і Чернігівському районах. З них 20 осіб перебувають на госпіталізації.

Зафіксований один летальний випадок. Від COVID-19 померла 73-річна жінка з Прилук. Вона мала супутні захворювання, що ускладнили перебіг COVID-19. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлої.

За минулу добу одужали 49 хворих. Серед них 16 чернігівців, одинадцять ніжинців, дев’ять прилучан, та один житель Бахмацького району. Одужали четверо хворих у Носівському, стільки ж у Сновському і Чернігівському районах. З них 8 осіб перебували на лікуванні у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 4974 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 2465 пацієнтів одужало;
– 2106 — лікується амбулаторно;
– 305 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 83 летальних випадків;
– 15 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 2411 активних випадків коронавірусної інфекції.
За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 294 ПЛР-досліджень. 914 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області. 

- За перший тиждень жовтня в області зафіксовано 8 летальних випадків, спричинених коронавірусною інфекцією. Померлі поважного віку або мали тяжкі супутні захворювання, тому просимо людей з групи ризику особливо уважно ставитися до свого здоров’я. Для того, щоб уберегтись від інфікування, дотримуйтесь простих правил особистої гігієни, уникайте скупчення людей та використовуйте захисні маски у громадських місцях. Бережіть себе і вбережете тих, хто поруч, - зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації