back

В області стартує осінній призов. Усі новобранці пройдуть ІФА-обстеження

30-09-2020 | 16:36

Цієї осені на службу до лав Збройних Сил України з Чернігівщини мають піти 456 юнаків. Особливості проведення призовної кампанії обговорили на розширеному засіданні обласної призовної комісії, яке в режимі відеоконференції провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван. Участь у нараді взяли голови районних та міських призовних комісій, представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, районних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування.
Обласний військовий комісар, полковник Олександр Криворучко поінформував, що з 456 призовників цієї осені 238 служитимуть у ЗСУ, 163 — у Національній гвардії України, 30 — у Державній спеціальній службі транспорту, 25 — у Державній прикордонній службі України.
Як і під час попереднього призову, усі новобранці будуть протестовані на Covid–19. Відповідний графік ІФА-обстеження розроблено обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки та управлінням охорони здоров’я ОДА. У разі потреби його результати перевірятимуть ПЛР-тестуванням.

— Маємо належним чином забезпечити виконання Указу Президента України та розпорядження КМУ про призов 2020 року. Керівники райдержадміністрацій та міських рад повинні взяти це питання під особистий контроль, — наголосив Андрій Подорван.
Нинішній призов триватиме з жовтня до грудня поточного року і стосуватиметься юнаків 18 – 27 років. При цьому строкова військова служба з 18-ти років є добровільною, за згодою призовника, а з 20-ти — обов’язковою.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації