back

У Чернігівській ОДА готуються до участі у конкурсі проєктів секторальної підтримки

25-09-2020 | 08:20

Саме про другий конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися коштом державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, йшлося на нараді, яку провів перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів, автори проєктних ідей та залучені експерти з проєктного менеджменту.

Віталій Загайний нагадав присутнім, що 20 жовтня завершується прийом заявок на участь у конкурсі з відбору проєктів регіонального розвитку у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики, який оголосив Мінрегіон на початку вересня.

- Щоб збільшити ймовірність отримання грантових коштів заявниками області, покращити кількісні та якісні показники, Чернігівська ОДА провела ряд заходів мотиваційного та інформативного характеру. В першу чергу для авторів проєктних ідей та заявок були проведені два тренінги на тему «Особливості підготовки та подання проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватись коштом ЄС», - зазначив Віталій Загайний.

Наступним кроком за його словами був збір проєктних ідей та проведення їх обговорення за участі залучених експертів та фахівців. Так, 12 структурних підрозділів облдержадміністрації та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області запропонували 39 проєктних ідей з яких по 19 продовжена робота з підготовки проєктів регіонального розвитку.

Також Чернігівська ОДА сформувала групу експертів, для надання консультативної підтримки розробникам проєктів. У складі групи – Сергій Хоботня, Володимир Бойко, Людмила Чабак, Ольга Гришко та Юрій Вдовенко.

Не залишаться без експертної підтримки та координації органи місцевого самоврядування. Адже саме для них проектно-цільовий метод сьогодні є найбільш актуальним. Об’єднані територіальні громади Чернігівської області мають досвід грантової роботи, але з проєктами «секторальної підтримки» не всі знайомі.

- Ми не залишаємо без уваги органи місцевого самоврядування – їм надається інформаційна та консультаційна підтримка. На сьогодні від органів місцевого самоврядування надійшли 22 проєктні ідеї, - зазначив Віталій Загайний.

Також учасники наради домовилися про строки роботи над проєктними заявками й внесенням інформації на платформу Мінрегіону.

- За тиждень до граничного терміну ми проведемо ще одну нараду для обговорення рівня готовності проєктів. Впевнений, що частина  з них вже буде подана через онлайн-платформу, - зазначив Віталій Загайний. Також він акцентував увагу на необхідності мотивації та за можливості звільнення від поточних завдань фахівців, які безпосередньо зайняті написанням проєктів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації