back

Виконання програми «Велике будівництво» є пріоритетом ОДА

23-09-2020 | 10:08

Стан реалізації Програми Президента України «Велике будівництво» та проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР обговорили днями на онлайн-нараді під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Загайного.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.

ПРОЄКТ «EMERGENCY»

Про реалізацію проєкту «EMERGENCY» доповів заступник начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін.

За його словами, у Чернігівській обласній та Козелецькій міській лікарні роботи по реконструкції виконані на 30%, у міських медзакладах Чернігова та Ніжина – на 35%, у Прилуцькій міській лікарня – на 42%.

У Новгород-Сіверській лікарні, яка першою отримала дозвіл на виконання будівельних робіт, виконано 60%  робіт.

У рамках програми «EMERGENCY» передбачена модернізація сучасних приймальних відділень 9 опорних лікарень області згідно із затвердженим дизайном та брендбуком. У Корюківській, Бобровицькій районних лікарнях та Прилуцькій міській планується капітальний ремонт приймального відділення. У обласній, міських лікарнях Чернігова та Ніжина, у Бахмацькій, Новгород-Сіверській та Козелецькій районних передбачена реконструкція. Загалом на модернізацію заплановано спрямувати 72 млн грн.

ДОРОГИ ОБЛАСТІ

Богдан Кривенко, начальник Управління капітального будівництва ОДА, поінформував про стан реалізації проєктів з відновлення доріг області.

Наразі, з дев’яти мостів на семи роботи ведуться, ремонт одного завершений, а по одному проводиться тендер.

Серед поточних ремонтів на 21 об’єкті: 13 знаходяться в роботі, виконано – чотири, два – на розгляді в АМКУ, ще по двом найближчим часом планується підписати договори з підрядниками.

Що стосується капітальних ремонтів, то з трьох об’єктів, роботи на одному завершені, по двом ще ведуться. 

З 28 об’єктів комунальних доріг виконано 22 і шість знаходяться в роботі.

На реалізацію проєктів виділено 585,4 млн грн, з яких вже використано 352,8 млн грн (60% від загальної суми).

ПРОЄКТИ СОЦІАЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

Що стосується  проєктів соціальної інфраструктури, то за інформацією Богдана Кривенка, роботи по реконструкції школи у Журавці, Варвинського району завершені, акти підписані, найближчим часом документи будуть подані до Державної архітектурно-будівельної інспекції.

У Городнянській школі №2 до 20 жовтня мають бути завершені роботи з ремонту фасаду, решта робіт – до 20 листопада.

Реконструкція стадіону «Юність» у Чернігові йде за графіком.

Капітальний ремонт КЛПЗ «Чернігівської обласної дитячої лікарні» знаходиться  на стадії коригування проєкту.

Також про стан готовності соціальних об’єктів, доповіли представники громад, на території яких реалізовуються проєкти «Великого будівництва».

У Корюкіській школі, Бобровицькому садочку «Золотий ключик» та Ніжинському ДНЗ «Кручайлик» роботи завершені, залишилося оформити сертифікати про закінчення будівництва.

Відкриття Сосницького дитячого садка «Сонечко» заплановане на початок жовтня, роботи з реконструкції центрального стадіону виконані на 80%.

У Прилуках будівельні роботи в школі завершені, залишилоося встановити вузли обліку та отримати сертифікат про завершення будівництва. 

У Семенівській ОТГ реконструкція зали для фізкультурно-оздоровчих занять буде завершена до кінця поточного тижня, відкриття заплановане на початок жовтня. Роботи по реконструкції футбольного стадіону у Корюківці виконані на 65%.

ПРОЄКТИ ДФРР

Щодо проєктів, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, то у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм роботи мають бути завершені у жовтні.

Стан готовності ремонту корпусів відділень КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» - 79%, а в Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф роботи йдуть з випередженням графіку та виконані на 90%.

- Наше спільне завдання – забезпечити якісне виконання Програми Президента України «Велике будівництво» та проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР. Тому продовжуємо контролювати стан виконання робіт на об’єктах та процес введення їх в експлуатацію, - наголосив Віталій Загайний.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації