back

На дорогах Чернігівської області запрацює третій комплекс габаритно-вагового контролю

22-09-2020 | 16:04

Питання організації ефективної роботи габаритно-вагового контролю на дорогах області розглянули  у понеділок, 21 вересня, під час наради під головуванням першого заступника голови ОДА Віталія Загайного.

За інформацією начальника Управління транспортної безпеки Чернігівської області Юрія Шевченка, на дорогах Чернігівщини працюють два пересувних комплекси габаритно-вагового контролю у селі Красне Чернігівського району та почергово в Городні та Вертіївці. Найближчим часом у Вертіївці планують встановити третій комплекс італійського виробництва. 

 За даними служби Укртрансбезпеки у Чернігівській області, з 15 серпня 2020 року перевірено 1917 транспортних засобів та складено 88 актів про перевищення транспортним засобом вагових параметрів.  Максимальна вага автопоїзда, виявлена під час зважування, становила 54 тони, що у 2,5 раза більше передбаченої нормативом. За перевантаження винесено 36 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на загальну суму штрафних санкцій 476 тис грн.

Вже на розгляді у ВРУ пройшов перше читання законопроєкт 3474 яким передбачено підвищити відповідальність за порушення правил ГВК.

- Контроль за дотриманням габаритно-вагових нормативів на дорогах області триває. Попереду ще два осінні місяці інтенсивних перевезень зернових, - наголосив Віталій Загайний.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації