back

Миколайчики до свята

19-12-2012 | 18:12

У рамках Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини», ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, 19 грудня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко відвідав прийомну сім’ю Тетяни Семенівни Макарової, яка мешкає в місті Чернігові.

Під опікою Тетяни Семенівни виховується 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усі вони комунікабельні, активні й веселі, гарно навчаються, відвідують різні гуртки та музичну школу.

Велика родина розміщується в двох будинках, де є й житлові кімнати, ігрові зали, комп’ютерні кімнати, кухні, столові, пральня, ванни, душові кімнати.

З нагоди Дня Святого Миколая Станіслав Прокопенко привітав дітлахів, побажав здоров’я, щастя, благополуччя та подарував їм солодощі, а Тетяні Семенівні вручив Державний Акт на земельну ділянку, де буде збудований спортивний майданчик.


Цього ж дня заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько завітали у Чернігівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей, щоб привітати його вихованців з Днем Святого Миколая.

Гості разом з дітьми переглянули підготовлену власними силами виставу, послухали святкові пісні та вірші.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика привітав дітей зі святом та передав подарунки. Він побажав, щоб здійснювалися їхні найпотаємніші мрії та сподівання, а молитва Святого Миколая, покровителя всіх дітей, – завжди оберігала від усіляких негараздів, надихала на добрі справи.

Користуючись нагодою, заступник керівника апарату облдержадміністрації оглянув ігрові кімнати, спальні та навчальні класи центру, поспілкувався з його працівниками.

Директор центру Анатолій Писанка розповів, що центр розпочав свою роботу у листопаді 2011 року, його було реорганізовано з Чернігівського притулку для дітей. Взагалі центр розрахований на 50 дітей віком від 3 до 18 років. Зараз у закладі перебуває 36 дітей з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Діти можуть тут жити до 9 місяців. Протягом цього часу вони вчаться у школі, займаються в гуртках, тренажерній залі, з ними працюють психологи. За необхідності отримують медичну та стоматологічну допомогу.

За словами директора, всі зусилля колективу центру направлені на створення для дітей родинного затишку, якого вони тимчасово позбавлені, повернення їх у свої сім’ї або влаштування в нові.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації