back

У Чернігові пройшов Чемпіонат України з кікбоксингу «ІСКА»

20-09-2020 | 09:36

З 17 по 20 вересня у Чернігові проходить Чемпіонат України з кікбоксингу «ІСКА» серед дорослих, юніорів, юнаків старшого та молодшого віку і дітей старшого віку. Організатори: ГО «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Україна» Чернігівська обласна федерація кікбоксингу за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.

Урочисте відкриття змагань відбулось 19 вересня за участі 500 учасників із 21 регіону України. Головний суддя змагань – Віцепрезидент Всеукраїнської федерації з кікбоксингу ІСКА – Геннадій Дворецький.

- Сьогодні свято спорту – спорту надзвичайно цікавого. Кікбоксинг всебічно розвиває людину фізично. загартовує характер і волю. Як для відносно молодого виду спорту кікбоксинг вже став легендою для молоді. Виявляється, що цього року виповнюється 50 років, як слово кікбоксинг як назва виду спорту вперше згадане на афіші. А бійців на ринзі коментатор вперше назвав кікбоксерами. Це було у 1970 році у США. Дякую організаторам чемпіонату у Чернігові, - сказав у вітальному слові заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Заступник голови ОДА вручив посвідчення:
-    Заслуженого майстра спорту України з кікбоксингу ІСКА - Михайлу Єрку;
-    Майстра спорту України міжнародного класу ІСКА Сергію Кужельному;
-    Майстра спорту України міжнародного класу ІСКА Ярославу Вовчуку;
-    Залуженого тренера України ІСКА Денису Ненчуку.

На відкритті виступили Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, Президент Чернігівської обласної федерації кікбоксингу Ігор Москаленко.

Почесні гості - перший Майстер спорту України, заслужений тренер України, Голова Чернігівської обласної організації громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Україна» Андрій Кужельний, начальник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, голова Національної комісії з питань спорту Української секції МПА Борис Шаповалов, депутати місцевих рад, громадськість.

Змагання пройшли із дотриманням протиепідемічних вимог. На вході в приміщення всі проходили температурний скринінг.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації