back

У Чернігівській області виявлено 83 нові випадки COVID-19

18-09-2020 | 15:57

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 18 вересня в області зафіксовано 83 нові випадки COVID-19.

ПЛР-тест підтвердив інфікування 22 ніжинців, 14 чернігівців, 13 прилучан, десяти жителів Борзнянського району, восьми Варвинського та семи Ніжинського. По одному випадку захворювання у Городнянському, Куликівському, Носівському і Талалаївському районах, троє в Козелецькому та двоє у Бобровицькому.

На жаль, зафіксовано два летальні випадки. Від COVID-19 помер 85-річний чернігівець, він мав супутні патології, які ускладнили перебіг хвороби. Від основного захворювання померла, інфікована коронавірусом, 65-річна жінка зі Срібного. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу одужало 69 інфікованих: 23 ніжинця, семеро чернігівців, п’ятеро прилучан, 16 жителів Борзнянського району, десятеро Чернігівського, четверо Ніжинського, троє Козелецького та один Прилуцького районів. З них дев’ятеро лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 3153 випадки інфікування COVID-19, з них:
– 1460 пацієнтів одужало;
– 1444 — лікується амбулаторно;
– 192 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 47 летальних випадків;
– 10 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 441 ПЛР-дослідження. 601 ІФА-тест провели заклади охорони здоров’я області

– У зв'язку з тим, що кількість активних випадків щоденно зростає і на сьогодні маємо 1636, нагадуємо про важливість виконання рекомендацій МОЗ. Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з Covid-19, просимо негайно звертатися до лікарів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації