back

Андрій Прокопенко: На Чернігівщині відкрили третю новозбудовану амбулаторію - у Плисках

17-09-2020 | 09:45

Учора, 16 вересня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із головою Плисківської ОТГ Мариною Вірко та головою Борзнянської РДА Ларисою Осадчук відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Голова ОДА звернувся до присутніх з вітальним словом та побажаннями.

-           Забезпечення доступу до якісних медичних послуг на селі є одним з пріоритетних напрямків нашої команди. Плисківська амбулаторія стала третім збудованим "з нуля" закладом "первинки", який відкрив двері своїм пацієнтам, - зауважив Андрій Прокопенко.

Замовник робіт - Управління капітального будівництва ОДА, виконавець - "МЖК-Сервіс".

Загальний кошторис проєкту - 5 млн 319 тис. гривень. Більш ніж півмільйона - внесок громади.

-           Управління охорони здоров'я ОДА передало комплект сучасного медичного обладнання на суму понад 500 тис грн. До амбулаторії завезено: електрокардіограф, пульсоксиметр, дефібрилятор, електродіагностичний спірометричний апарат, глюкометри, холодильник для вакцин, комплект для невідкладної та хірургічної допомоги та інше. Це дасть можливість забезпечувати пацієнтів повним спектром послуг первинної медико-санітарної допомоги, - зазначив голова ОДА. 

Також для потреб амбулаторії придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль "Renault Duster" вартістю 500 тис. грн.

В штаті амбулаторії буде 5 працівників - завідувачка амбулаторії - лікар загальної практики сімейної медицини з 37- річним стажем Кот Людмила Петрівна, 2 медсестри, санітарка і водій. Декларацію із сімейним лікарем вже підписали 1950 жителів сіл Плиски, Велика Загорівка, Махнівка, Миколаївка та Іванівка. Серед них 337 дітей до 18 років.

Сімейному лікарю також підпорядковуються 4 фельдшери, які працюють в інших населених пунктах.

-           Амбулаторія буде надавати медичні послуги в комфортних умовах 2880 жителям Плисківської ОТГ. До цього вони лікувались у приміщенні, збудованому в 1880 році. Тепер жителі громади приходитимуть до світлого та просторого приміщення площею 250 квадратних метрів, -  повідомив посадовець.

Є кабінети лікаря, педіатричної допомоги, кабінет для щеплень, маніпуляційна, денна стаціонарна палата на 5 ліжок, де можна деякий час перебувати після крапельниць чи інших медичних процедур. Чимало підсобних приміщень. Амбулаторію можуть вільно відвідувати усі групи пацієнтів, у тому числі з обмеженими можливостями.

-           Але головне, що все збудовано з турботою та думкою про людей, - резюмував Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації