back

Андрій Прокопенко: Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь контрольована

16-09-2020 | 11:42

Учора, 15 вересня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко здійснив виїзд на державний кордон з Республікою Білорусь.

Останню добу в межах пропускного пункту «Нові Яриловичі» спостерігається значне скупчення іноземних громадян.

-           Попри карантинні обмеження на перетин кордону, встановлені рішенням Уряду України до 28 вересня, паломники з Ізраїлю намагаються потрапити на територію України для святкування Рош га-Шана, - повідомив Андрій Прокопенко. - Наразі в нейтральній зоні, фактично в межах проїзної частини, перебуває чимала кількість людей. За офіційною інформацією ДПСУ їх чисельність становить 700 осіб, з них близько 100 дітей до 18 років. За попередніми даними, упродовж доби очікується прибуття ще тисячі паломників.

Така ситуація значно ускладнює рух автотранспорту, а також затримує проходження митного та паспортного контролю. З обох боків кордону утворилася велика черга з великогабаритних автівок.

Голова ОДА повідомив щодо заходів, спрямованих на стабілізацію обстановки на пункті пропуску «Нові Яриловичі».

-           Ситуація на кордоні контрольована. Силовики розгорнули штаб, забезпечено належні умови для проживання в польових умовах. Тут сконцентрована достатня кількість особового складу Нацполіції, Національної гвардії, прикордонної служби для забезпечення порядку на кордоні. Встановлені намети, організовано харчування, діє мобільний медичний пункт, - зазначив Андрій Прокопенко.

І додав, що Чернігівська ОДА звертає увагу іноземних громадян на необхідність неухильного дотримання законодавчих норм щодо в'їзду та перебування на території України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації