back

Андрій Прокопенко відвідав Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації «ІНТЕГРАЦІЯ»

10-09-2020 | 16:55

Вчора, 9 вересня, голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко відвідав Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації «ІНТЕГРАЦІЯ». Під час візиту він ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з його керівником Дмитром Соболєвим і підопічними центру.

У закладі зроблено колосальну роботу. Будівлю колишнього ЖРЕДу, що визнали аварійною і готували до знесення, перетворили на живий осередок для соціалізації людей з особливими потребами.

У центрі облаштували тренажерний зал, масажний кабінет, кімнату для відпочинку, санвузол і душ, навіть, майстерні. Заняття проводять професійні реабілітологи. Люди з великим серцем, які роблять свою справу за покликом душі.

За словами Андрія Прокопенка, цілеспрямованість та ентузіазм цих людей заслуговує на повагу.

Він підкреслив, що головне, що тут є можливість спілкуватися.

Завдяки дружній та сильній духом команді «Інтеграції», заклад стає для багатьох другою домівкою. Кожен, хто приходить сюди відчуває себе потрібним, не залишається сам на сам зі своїми проблемами і думками, – сказав голова облдержадміністрації.

Зараз організація налічує 125 осіб. Але за статистикою, людей, які потребують реабілітації набагато більше.

Для центру існує ряд питань, які потребують вирішення. Серед них забезпечення реабілітологами, і відсутність транспорту, спеціально пристосованого для перевезення людей з обмеженими можливостями. Все це перешкоджає ширшому охопленню людей з особливими потребами реабілітацією та можливістю інтеграції в суспільство.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації