back

Вільний ринок природного газу: що треба знати пільговикам та отримувачам субсидій

07-09-2020 | 16:22

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрито ринок природного газу для побутових споживачів, що надає можливість громадянам самостійно обирати постачальника газу.

Міністерство соціальної політики України надало роз’яснення алгоритму нарахувань державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг пільговикам та субсидентам.

Так, для розрахунку розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг органи соціального захисту населення щомісяця отримують від виконавців послуг відомості щодо забезпечення громадян послугами, розмір цін, тарифів, а також платежів за такі послуги, у тому числі постачання та розподіл природного газу.

Зазначені відомості отримуються органами соціального захисту населення на підставі інформації від пільговиків та субсидентів, що включає набір отримуваних ними житлово-комунальних послуг, а також дані підприємств – надавачів цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку тощо).

Своєчасне подання громадянами інформації щодо зміни виконавців житлово-комунальних послуг до органів соціального захисту населення забезпечить актуальний та правильний розрахунок розміру житлових субсидій та пільг на їх оплату.

Щоб надання соціальних гарантій, передбачених законодавством, відбувалось своєчасно і в повному обсязі, Департамент соціального захисту населення Чернігівської ОДА просить пільговиків та отримувачів житлових субсидій в найкоротші терміни повідомляти органи соцзахисту про зміну виконавців житлово-комунальних послуг, зокрема постачальника природного газу для побутових потреб.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА