back

"Велике будівництво" на Чернігівщині: тривають ремонтні роботи на трасі Р-67

31-08-2020 | 17:19

Дорога Ніжин – Прилуки збудована близько 50 років тому, з того часу ця ділянка ремонтується вперше. Станом на 31 серпня роботами охоплено 40% ділянки дороги Ніжин-Прилуки. Тут вже відфрезували 30 кілометрів покриття, влаштували 28 кілометрів органо-мінеральної суміші для підсилення основи, уклали 24 кілометри вирівнюючого шару.

Підрядник завершив укладати вирівнюючий шар асфальтобетону від Малої Дівиці до перехрестя з автодорогою Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Вже влаштована тимчасова розмітка для безпеки дорожнього руху.

Зараз дорожні роботи також ведуться на відрізку дороги Р-67 в сторону Ічнянського та Ніжинського районів біля села Велика дорога.

Загальна протяжність ділянки Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, де буде нове покриття, – 74,9 кілометра.

Дорожники ремонтують відрізок дороги між Ніжином та Прилуками. Зокрема, від перехрестя дороги Р-67 з трасою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ до перетину з трасою Н-07 Київ – Суми – Юнаківка.

Ремонтні роботи проводяться з підсиленим вирівнюванням, аби нове покриття добре витримувало навантаження від великовагового транспорту.
В межах поточного середнього ремонту тут планується влаштувати близько 40 см нового покриття проїзної частини, 22 см – органо-мінеральної суміші, 12 см – вирівнюючого шару, 5 см – щебенево-мастикового асфальтобетону.

По завершенню ремонту на ділянці дороги укріплять узбіччя, облаштують дорожню обстановку, відремонтують сім мостів і встановлять освітлення та відеокамери у населених пунктах.

Роботи виконує підрядник – ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада»".

Довідково:
Автодорога поєднує між собою міжнародні автодороги М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ, М-03 Київ – Харків – Довжанський та національну Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі».
Забезпечує зв'язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує ряд адміністративних центрів – обласного і районних. Ремонт цієї дороги також є інвестицією у розвиток економіки Чернігівської області. Адже у цій місцевості розміщено чимало бюджетоутворюючих підприємств.


За інформацією Служби автомобільних доріг Чернігівської області