back

Обговорили розробку Програми підтримки сільського населення «Власний дім» на 2021 - 2027 роки

25-08-2020 | 16:52

У п’ятницю, 21 серпня, заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик відвідали Чернігівський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з метою ознайомлення з його поточною роботою.
Дана установа реалізує в регіоні обласну Програму підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» яка діє в області з 1999 року.
Наразі розробляється відповідна програма на 2021 - 2027 роки, яка відповідає Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року.
Програма спрямована на покращення житлових і соціально-побутових умов проживання сільського населення шляхом надання їм державних довгострокових пільгових кредитів, з платою за користування в розмірі 3% річних (багатодітні сім’ї звільняються від сплати відсотків).

«Програма є необхідною та результативною, адже вона сприяє позитивним зрушенням в розбудові соціальної сфери села, роботі і проживанню молоді в сільській місцевості та вирішенні інших економічних і соціальних проблем», - зазначив Олександр Савченко.
До слова, серед позичальників пільгових кредитів є як молоді сім’ї, так і сільські пенсіонери, працівники медицини, освіти, культури, робітники агропромислового комплексу. Також набирає обертів кредитування жителів малих міст області, учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та внутрішньо переміщених осіб. З початку поточного року найбільше кредитних договорів укладено в Носівській, Коропській, Городнянській та Менській ОТГ.
За більш ніж двадцять років реалізації Програми з жителями області укладено 7075 довгострокових пільгових кредитів на загальну суму 133 млн гривень.
Ознайомитися з можливостями Програми можна на офіційному сайті Фонду (http://chfond.at.ua/) або звертайтеся до Чернігівського обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі розташований за адресою 14020 м. Чернігів, вул. Малиновського, 32-Б.

Контактні телефони:
    приймальня 69-37-26, 69-37-95
    кредитно-договірний відділ 69-37-97, 69-37-90, 69-37-85,(067)460-79-75
    відділ бухгалтерського обліку та звітностей 69-37-87

Адреса електронної пошти [email protected]

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації