back

Андрій Прокопенко: Саме молодь вже завтра буде розбудовувати і розвивати нашу державу, вирішувати її долю

23-08-2020 | 17:32

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора – одного з головних символів державності. Це втілення нашої національної гордості, безперервного зв’язку багатьох поколінь українців, які прагнули жити в незалежній заможній державі. В історії нашого народу були великі перемоги, були і поразки.

- Сьогодні урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України ми проводимо на землі, де у січні 1918 році кров’ю була написана одна із героїчних сторінок історії нашої держави. Українська молодь віддала своє життя за волю та незалежність України. Бій під Крутами – це символ героїзму молодого покоління в боротьбі за свободу нашої держави, - сказав Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Боротьба триває і нині. Це боротьба за право самостійно вирішувати як жити, якою мовою говорити, у що вірити, яке майбутнє обирати.

Саме тут у Крутах, у місці сили нашої держави, сьогодні розгорнули 20-метровий синьо-жовтий стяг - символ Свободи, Волі, Віри та Сили українського Народу.

В цей урочистий день голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із головою обласної ради Ігорем Вдовенком та начальницею управління Державної міграційної служби України в області Ксенією Лук’янець традиційно в рамках акції "Я - громадянин України" вручили паспорти громадянина України кращим представникам молодого покоління Чернігівщини. В урочистостях взяв участь командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.


 
Учасниками акції "Я - громадянин України" стали юні переможці та лауреати Всеукраїнських учнівських олімпіад, міжнародних та всеукраїнських конкурсів, спортивних змагань та чемпіонатів, активні представники учнівського самоврядування.

Разом з паспортом молодь отримала символічні подарунки – прапор України та «Кобзар» Тараса Шевченка.

Андрій Прокопенко побажав молоді не ставити "Кобзаря" на поличку, а повернувшись додому – перечитати її.

- Кожен знайде у цій великій книзі рядки, які допоможуть бути достойними громадянами нашої України. Адже саме молодь вже завтра буде розбудовувати і розвивати нашу державу, вирішувати її долю. Вірю, що кожен з нас на своєму місці докладе максимум зусиль, щоб зробити нашу державу потужною, дійсно незалежною та заможною, - сказав голова Чернігівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації