back

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс та голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко обговорили питання економічного співробітництва

12-08-2020 | 09:50

У вівторок, 11 серпня, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс та голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провели робочу зустріч.

У заході взяли участь заступник голови ОДА Олександр Савченко, директорка Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик, фахівці по залученню інвестицій.

В ході зустрічі вони обговорили можливості розширення економічної та культурної співпраці з Королівством Бельгія.
- В Україні працює понад 120 бельгійських компаній і Чернігівська область має значний потенціал для інвестицій та ведення бізнесу. На Чернігівщині працює одна з провідних бельгійських компаній - Чернігівський пивзавод є частиною глобальної пивоварноі компанії AB InBev Efes. А бренд «Чернігівське» сьогодні популярний не тільки в Україні, а і далеко за її межами, - зазначив Андрій Прокопенко.

Також голова Чернігівської ОДА зазначив, що область має можливості до розширення торгово-економічного співробітництва. Так, у 2019 році обсяг експорту товарів з Чернігівської області до Бельгії зріс на 3,5%. Підприємства регіону експортують до Бельгії зернові, насіння олійних культур, деревину, одяг. Водночас, бельгійські партнери поставляють мінеральні продукти, полімерні матеріали, обладнання. Однак ці обсяги поки що складають всього 2% в експорті (13,6 млн.дол.США) і 1% в імпорті (2,8 млн.дол.США).
В ході зустрічі сторони обговорили взаємовигідні напрямки співпраці та подальшого співробітництва.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації