back

Як на Чернігівщині реалізовують програму Президента України «Велике будівництво»

12-08-2020 | 08:57

Вчора, 11 серпня, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віталій Загайний провів чергову онлайн-нараду щодо реалізації в області програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та проєктів, що фінансуються за кошти ДФРР.

Станом на 10 серпня вже маємо на 100% завершені будівельні роботи по двох об’єктах: Бобровицькому ДНЗ «Золотий ключик» та школі № 5 у місті Носівці. Готується документація для передачі закладів в експлуатацію. Навчальний рік учні та вихованці розпочнуть вже у оновлених закладах освіти, – сказав Віталій Загайний.

Також виконані основні роботи з реконструкції приміщення школи-інтернату під дошкільний навчальний заклад у селі Черешеньки, що на Коропщині. Тут провели термомодернізацію фасаду та благоустрій прилеглої території. Урочисте відкриття закладу планується на кінець серпня. Управління освіти і науки облдержадміністрації координує роботу підрядників та контролює дотримання строків.

Директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександра Хомик прозвітувала про результати роботи моніторингових груп. За її словами, у липні-серпні проведені 32 перевірки об’єктів програми «Велике будівництво». У їх числі шість спортивних об’єктів та 19 доріг. Триває контроль виконання будівельних робіт і з реконструкції приймально-діагностичних відділень. Минулого тижня моніторингова група відвідала комунальне неприбуткове підприємство Новгород-Сіверська районна лікарня.

Стосовно ремонту мостів та доріг місцевого значення поінформувала заступник начальника Управління капітального будівництва облдержадміністрації Наталія Ковальчук. Ремонтні роботи в області з підписанням акту прийняття виконані по 18 вулицях та дорогах комунальної власності. З 21 об’єкту на 13 вже укладено договори та розпочато роботи з поточного середнього ремонту доріг загального користування місцевого значення. Ведеться й реконструкція дев’яти мостів: один об’єкт здано, на трьох роботи тривають, по одному чекають на дозвіл ДАБІ, по чотирьох розпочаті тендери.

Для організації онлайн-спостереження за ходом будівництва вже встановлено 15 камер. Забезпечення відеоспостереженням робіт з ремонту лікарняних приймальних відділень триває.

Також під час наради обговорили питання реалізації проєктів, які реалізовують коштом Державного фонду регіонального розвитку. Олександра Хомик акцентувала увагу замовників будівництва на важливості подання до облдержадміністрації документації стосовно суми економії коштів ДФРР.

Більш детально про стан виконання робіт на інфраструктурних об’єктах прозвітували представники міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад. У більшості з них роботи тривають за затвердженим графіком.

Віталій Загайний зазначив, що важливо ефективно і своєчасно використовувати фінансові ресурси, передбачені для реалізації проєктів. На його думку, кожен з виконавців робіт повинен усвідомлювати, що вони роблять одну спільну справу – розбудовують соціальну інфраструктуру, створюють комфортні умови для українців, відновлюють дороги та підвищують економічну активність.

Крім того, перший заступник голови ОДА звернув увагу, що програма Президента України «Велике будівництво» триватиме й наступного року. А отже, керівникам громад вже сьогодні варто замислитися над реалізацією масштабних, комплексних та якісних проєктів на території.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.