back

Андрій Прокопенко: Завдяки оперативності рятувальників вдалося запобігти трагічних наслідків пожежі в Чернігові

03-08-2020 | 17:07

Сьогодні, у Чернігові на вулиці Мазепи 62 В, неподалік зупинки «Нафтобаза», сталася масштабна пожежа в трьохповерховій складській будівлі. Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко виїхав на місце події, щоб перевірити, як спрацювали рятувальники, оцінити масштаб і наслідки.

Сигнал про загорання складських приміщень надійшов на пульт ДСНС о 9.55. Початкова площа пожежі  - 400 кв.м. В результаті руйнування міжповерхових перекриттів, покрівлі та зовнішньої стіни її площа збільшилась до 2400 кв.м. О 13.30 пожежа була локалізована.

За попередніми даними, склади були вщент заповнені макулатурою, що також сприяло миттєвому розповсюдженню пожежі. Висота вогню досягала 8-10 метрів.

- Було оголошено виклик №3, на гасіння прибули 40 осіб особового складу та 12 одиниць спеціальної техніки. Нині пожежа ліквідована. На щастя, ніхто не постраждав, - повідомив Андрій Прокопенко. - Завдяки оперативності рятувальників вдалося запобігти трагічних наслідків. В приміщенні знайдені кисневі балони, які чудом не вибухнули. Обставини, як вони там опинились з’ясовуються. У разі їх вибуху наслідки могли б бути набагато більш руйнівними.

Очільник області вчергове акцентував увагу на безумовному дотриманні правил протипожежної безпеки та необхідності утримувати в технічно справному стані устаткування для ліквідації пожеж.

- Окремої уваги потребує питання підтримання в справному стані пожежних гідрантів в місті Чернігові. Нині в місті несправний майже кожен десятий пожежний гідрант. Добре, що прилеглі до цієї території гідранти були справні, - підсумував Андрій Прокопенко.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації