back

З нагоди Дня місцевого самоврядування

07-12-2012 | 11:03

7 грудня в Україні традиційно відзначається День місцевого самоврядування. З цієї нагоди в конференц-залі будинку засідань обласної ради пройшли урочисті збори, участь у яких взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники фракцій, голови постійних комісій, депутати обласної ради, працівники виконавчого апарату обласної ради та управління комунального майна.

Звертаючись до учасників урочистих зборів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що становлення нашої країни як незалежної держави нерозривно пов’язано з розвитком місцевої ініціативи, зростанням ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю свого рідного краю.

«Як зазначив Президент України Віктор Янукович у Щорічному посланні до Верховної Ради України, в особі українських громад керівництво держави бачить свого найціннішого союзника і партнера.

День місцевого самоврядування – це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів і усіх виборців, які дбають про розквіт і зростання нашого регіону», - зазначив керівник області.

Він відзначив, що з кожним роком місцеве самоврядування, долаючи труднощі становлення, стає дедалі впливовішим елементом системи влади в державі.

«Виконавча влада області спільно із самоврядними структурами концентрує свої зусилля на вирішенні надзвичайно широкого спектра завдань, формуванні у громадян відчуття особистої причетності до регіональної політики, зацікавленості в її ефективності, в тому числі й через розвиток інституту самоврядування», - підкреслив Володимир Хоменко.

Регіональним втіленням Президентської програми економічних реформ в області стала Програма «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», яка визначила пріоритети розвитку регіону на перспективу. На її виконання розроблено низку цільових програм, спрямованих на вирішення проблемних питань регіону та поліпшення його соціально-економічного розвитку.

За словами очільника області, на сьогоднішній день область має позитивну динаміку по більшості макроекономічних показників і важливу роль у цьому процесі відіграють депутати обласної ради. Пропозиції та рекомендації, внесені ними на засіданнях постійних комісій, стають основою для прийняття обласною радою відповідних рішень та галузевих програм.

«Їх успішна реалізація можлива за умови ефективної спільної роботи влади і громади. Саме за результатами роботи виконавчих органів і системи місцевого самоврядування люди оцінюють діяльність всієї владної вертикалі.

Тому місцеве самоврядування може й повинно стати наріжним каменем об’єднувальної ідеї побудови сильної економіки регіону, подальшого розвитку місцевих громад, де шануються і примножуються славетні традиції Чернігово-Сіверського краю», - зауважив Володимир Хоменко.

А голова обласної ради Анатолій Мельник у своєму виступі наголосив, що День місцевого самоврядування по праву пов’язують з визначними подіями років незалежності і сприймають як знакову віху у становленні Української держави. Саме органи місцевого самоврядування є найближчою до людей ланкою влади, від якої у великій мірі залежить щоденне життя кожної територіальної громади, кожного громадянина, збереження стабільності та громадянської злагоди у суспільстві.

З нагоди свята Володимир Хоменко вручив кращим представникам органів місцевого самоврядування області Почесні грамоти облдержадміністрації, а Анатолій Мельник – Грамоти Верховної Ради України та Почесні грамоти обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації