back

У Чернігівській області зафіксовано +8 нових випадків захворювання COVID-19

27-07-2020 | 18:14

Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА надало інформацію стосовно захворюваності на коронавірус станом на 15 годину 27 липня. За минулу добу в області діагностували захворювання у восьми осіб.

ПЛР-дослідження підтвердили наявність вірусу COVID-19 у шести жителів Прилук, одного чернігівця та жінки з Ніжинського району. З них четверо перебувають на госпіталізації у закладах охорони здоров'я, решта – на амбулаторному лікуванні.

На жаль, маємо ще один летальний випадок. Помер 61-річний хворий з Прилук. До медичного закладу звернувся у вкрай тяжкому стані, мав тяжкі супутні захворювання. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким померлого.

Загалом на Чернігівщині 726 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 532 пацієнти одужали;
– 146 — лікуються амбулаторно;
– 30 хворих перебувають на госпіталізації;
– 13 летальних випадків (1 - Борзнянський район, 6 - Варвинський район, 1 - Носівський район, 4 - м. Чернігів, 1 - Прилуки);
– 5 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19 (1 - Борзнянський район, 4 - м. Чернігів).

У суботу, 25 липня ПЛР-тестування підтвердило наявність вірусу COVID-19 у голови Прилуцької РДА Олесі Кісленко. Вона перебуває на самоізоляції. Частина працівників районної державної адміністрації з контактних осіб працюють дистанційно та перебувають на самоізоляції.

Серед контактних осіб голови Прилуцької РДА також заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко і декілька працівників Департаменту економічного розвитку та сільського господарства. У неділю, 26 липня в Олександра Савченка ПЛР-тест підтвердив інфікування COVID-19. Він перебуває на самоізоляції. Виявлено 21 контактну особу. В приміщенні ОДА провели дезінфекцію.

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 19 ПЛР-досліджень та 171 ІФА-тест.

На сьогодні в області 176 активних випадків коронавірусу.
Закликаємо дотримуватись соціальної дистанції, правил особистої гігієни, уникати скупчення людей та використовувати захисні маски у громадських місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації