back

Андрій Прокопенко відвідав Носівську громаду

25-07-2020 | 12:19

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко з робочим візитом відвідав Носівську об'єднану територіальну громаду. Він взяв участь у роботі сесії міської ради, ознайомився з досягненнями громади та обговорив плани подальшого розвитку.

Під час 70-ї сесії Носівської міської ради депутати ухвалили рішення про прийняття на баланс Носівської школи № 5.

Тільки в середу Уряд видав розпорядження щодо передачі новозбудованої Носівської школи № 5 у комунальну власність Носівської ОТГ. І вже у п'ятницю 24 липня депутатський корпус Носівської міської ради проголосував за прийняття школи. Вже першого вересня цього року школа прийме учнів. Вперше з 2012 року в області здається в експлуатацію нова школа, – зазначив Андрій Прокопенко.

Голова Чернігівської ОДА разом із Носівським міським головою Володимиром Ігнатченком, депутатом обласної ради Сергієм Баришовцем та головою Носівської РДА Оленою Кундюбою перевірили, як готується зустріти учнів 1 вересня Носівська школа №5.

На території школи вже завершені основні будівельні роботи, проводиться облаштування класів та інших приміщень. З найбільш необхідних речей треба придбати віконні ролети, посуд в їдальню, спортивне знаряддя. Є певні зауваження, але вони будуть усунуті в робочому порядку.

Також Андрій Прокопенко ознайомився з діяльністю комунального позашкільного навчального закладу "Дитячо-юнацька спортивна школа" Носівськоі міської ради.

Одразу помітно, що спортивне виховання у Носівці в пріоритеті. Тут забезпечено досить міцну матеріальну базу та інфраструктуру, – зазначив Андрій Прокопенко.

У закладі створені всі умови для виховання спортивних зірок громади. Є стадіон, сектори для метання, штовхання ядра, яма для стрибків у довжину, гімнастичне містечко, майданчик з вуличними тренажерами, футбольне поле зі штучним покриттям (42х22 м), хокейний майданчик (28х56 м), спортивний зал, тренажерні кімнати. Проводяться змагання обласного та регіонального рівнів.

Вихованням дітей займається професійний тренерський склад. Працюють секції легкої атлетики, футболу, вільної боротьби, хокею, настільного тенісу, східних єдиноборств. На чотирьох відділеннях – футбол, хокей з шайбою, легка атлетика та вільна боротьба – навчаються 311 дітей.

Голова громади розповів, що у найближчих планах – замінити бігові доріжки на сучасні, тому що зараз вони асфальтовані.

На думку Андрія Прокопенка, варто працювати над розробкою комплексного проєкту, який врахував би й облаштування глядацьких трибун та приміщень.

Носівська громада багато уваги приділяє благоустрою території та створенню місць для відпочинку.

Тут проводять роботи з розчищення річки Носівочки, планують зробити набережну та парк відпочинку, алею, яка вестиме до спортивного комплексу. З обох берегів планують облаштувати міський пляж.

Три черги робіт майже завершено. Реалізують проєкт за рахунок обласного природоохоронного фонду. Загальна сума – 4,2 мільйона гривень.

Андрій Прокопенко також відвідав Носівський міський будинок культури і центральну бібліотеку. Оглядаючи ці два заклади, він підкреслив, що пріоритет наступного року - це створення Центрів надання культурних послуг (ЦКП) у громадах області. Тобто, поліфункціональних закладів для задоволення потреб різних вікових груп, в тому числі молоді, у культурних послугах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації