back

Підготовка до опалювального сезону в області йде за планом

24-07-2020 | 10:45

Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу України до опалювального періоду йшлося під час селекторної наради із представниками профільних міністерств та відомств і керівництвом регіонів з питань підготовки до осінньо-зимового періоду 2020\21, яку, провела в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець.

Участь у нараді взяли голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний, заступниця – Наталія Романова, керівники енергопостачальних організацій та представників органів самоврядування.

Під час наради розглянули ресурсну та технологічну готовність до роботи в осінньо-зимовий період.
– Підготовка до опалювального сезону йде за планом. Загальний рівень готовності на сьогодні – близько 50%, – повідомив Андрій Прокопенко.

Станом на 1 липня 2020 року заборгованість теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» складає 521,9 млн гривень. Найбільшими боржниками залишаються АТ «Облтеплокомуненерго» - 436,6 млн грн, ТОВ «НіжинТепло Мережі» - 54,5 млн грн, КП «Прилукитепловодопостачання» - 23,2 млн грн. Заборгованість населення області за спожиту теплову енергію станом на 1 липня 2020 складає 218,2 млн грн.

Андрій Прокопенко наголосив на тому, що окремі питання потребують вирішення на рівні держави:
- Погашення державою заборгованості з різниці у тарифах. Узгоджена протоколами обласної комісії у 2015 та 2017 роках сума становить 30,3 млн гривень;
- Надати комунальним підприємствам право здійснювати оплату за використану електричну енергію після її отримання;
- Розробити та запровадити механізм нарахування плати за розподіл (доставку) природного газу, виходячи з фактичних обсягів його споживання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації