back

Габаритно-ваговий контроль руху на дорогах Чернігівщини — запорука їх збереження

22-07-2020 | 17:15

Актуальні питання організації габаритно-вагового контролю на дорогах області обговорили сьогодні на нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

За інформацією Служби автомобільних доріг, в області облаштовані шість майданчиків для роботи пересувних пунктів габаритно-вагового контролю. На їх території відновлено дорожнє покриття, нанесено відповідну розмітку. Зараз триває робота зі встановлення там відповідних приладів освітлення.

Проте габаритно-ваговий контроль (ГВК) поки що здійснюється лише шляхом перевірки документів перевізників. Адже наявне вимірювальне обладнання перебуває на повірці.

За ініціативою облдержадміністрації обласна рада 1 липня внесла зміни до Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Чернігівській області на 2019-2020 роки і виділила бюджетні кошти на цю процедуру. Проте проведення усіх відповідних фінансових операцій надто тривале.

Дороги, в ремонт яких держава зараз вкладає мільярди гривень, руйнуються через перевантаження автотранспорту. Воно стає надто відчутним в умовах високих температур літа, — наголосив Віталій Загайний.

Тож для усунення проблеми учасники наради напрацювали алгоритм дій. Облдержадміністрація звертатиметься до Державної служби України з безпеки на транспорті з проханням прискорити повірку вимірювального обладнання мобільних комплексів ГВК з урахуванням того, що відповідні кошти на її оплату область уже асигнувала.

Обласна служба автомобільних доріг шукатиме можливість придбати або взяти у тимчасове користування додаткові комплекси ГВК.

Обласне відділення «Укртрансбезпеки», підрозділи патрульної поліції, СБУ та податкової інспекції продовжать спільно контролювати рух вантажів дорогами області, перевіряючи документи перевізників. Графік спільних чергувань та інші питання співпраці також було узгоджено під час наради.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації