back

Володимир Хоменко взяв участь у церемонії вручення нагород переможцям обласного конкурсу «Благодійник року»

06-12-2012 | 15:30

6 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у п’ятій церемонії вручення нагород переможцям обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських, яка цього року пройшла у м. Прилуки.

Як зауважив у своєму виступі керівник області, внаслідок заснування 5 років тому обласного конкурсу «Благодійник року», пойменованого на честь відомих меценатів Тарновських, змінено саму концепцію благодійництва в області.

«Якщо раніше це були поодинокі ініціативи окремих меценатів, то сьогодні благодійництво – важливий напрям у роботі багатьох підприємств і установ, невід’ємний атрибут суспільно свідомого громадянина, почесний обов’язок політика, депутата місцевої ради, громадського діяча.

Відрадно, що шляхетні традиції доброчинності меценатів Розумовських, Галаганів, Тарновських на Чернігівщині сьогодні гідно продовжують сучасні благодійники: керівники приватних компаній, представники благодійних фондів та доброчинних організацій, бізнесмени, волонтери й усі небайдужі громадяни», - наголосив Володимир Хоменко.

Завдяки допомозі учасників конкурсу на Чернігівщині відновлювались храми, ремонтувалися школи та дитячі садки, з’являлися спортивні майданчики, а заклади охорони здоров’я отримували нове сучасне устаткування і обладнання. Не залишились поза увагою меценатів спортивні та культурно-масові заходи, підтримка науково-видавничої справи. Коштом благодійників надавалася допомога людям з особливими потребами, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Володимир Хоменко відзначив також працю волонтерських організацій, що надають допомогу громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах. Тому цього року конкурс збагатився ще однією номінацією – «Кращий волонтер», яка розширює коло його учасників, додає позитивного суспільного резонансу.

«І не так важливий розмір наданої допомоги. Головне, щоб ішла вона від щирого серця, з великою любов’ю до рідного краю, до людей, які живуть і працюють на древній і прекрасній Чернігово-Сіверській землі.

Адже, даруючи радість ближньому, кожен з нас виконує святий обов’язок перед Богом і людьми, бо людина приходить у цей світ для радості, і немає більшої втіхи ніж дарувати її іншим.

А добрі справи учасників нашого конкурсу дарують всім жителям області найголовнішу і найкоштовнішу річ – віру в добро і взаємодопомогу, надію на краще майбутнє», - підкреслив очільник області.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник вручили переможцям дипломи та відзнаки «Чернігівський симаргл».

А переможцями конкурсу цього року стали:

В номінації «Благодійник року – приватна особа» переможцем став меценат, благодійник, Почесний громадянин міста Прилуки, Юрій Коптєв.

Ще один переможець у номінації «Благодійник року – приватна особа» – народний депутат України, обраний по 206-му виборчому округу, благодійник та меценат Владислав Атрошенко.

Також перемогу у номінації «Благодійник року – приватна особа» здобув Почесний громадянин міста Прилуки, депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко.

У номінації «Благодійник року – всеукраїнська бізнес-структура» переможцем, за рішенням оргкомітету, стала компанія «Товариство з обмеженою відповідальністю “Житло-Буд”» м. Київ, почесний президент Іван Куровський, народний депутат України, обраний по 209-му виборчому округу.

У номінації «Благодійник року – благодійник-початківець» переміг Олександр Ковальов, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівська Автомобільна Компанія».

В номінації «Благодійник року – регіональна бізнес-структура» переможцем визначено сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова», генеральний директор Сергій Гайдай.

Також переможцем номінації «Благодійник року – регіональна бізнес-структура» стало товариство з обмеженою відповідальністю «Наташа – Агро», генеральний директор Олександр Мороз.

У номінації «Благодійник року – кращий волонтер» переможцем стала Реґіна Гусак голова правління Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Міський молодіжний центр „Жменя”.

В номінації конкурсу «Благодійник року – неприбуткова організація» переможцем став благодійний фонд «Слов’янський», директор комітету благодійного фонду Тамара Бондар.

Ще один переможець у номінації конкурсу «Благодійник року – неприбуткова організація» – «Благодійний фонд журналу «Единственная», президент благодійної організації Інна Катющенко.

І у номінації «Благодійник року – представник малого бізнесу» переможцем став приватний підприємець Юрій Міклухо-Маклай, с. Калитянське Козелецького району.

Прес-служба облдержадміністрації