back

Збереження автошляхів області на контролі облдержадміністрації

16-07-2020 | 18:19

У Чернігівській області на дорогах встановлюють системи габаритно-вагового контролю вантажного транспорту. В рамках реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво» в регіоні триває ремонт доріг. Але розв’язання питання відновлення доріг тягне за собою питання їх збереження.

- На території Чернігівської області встановлені шість пунктів габаритно-вагового контролю. Чернігівська ОДА організовує та забезпечує ефективні заходи щодо збереження автомобільних доріг від передчасного руйнування, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

Під час робочої поїздки до одного з таких пунктів біля села Красне Чернігівського району він перевірив роботи з приведення в належний технічний стан місць для розміщення пересувних пунктів габаритно-вагового контролю.

Віталій Загайний поспілкувався із заступником начальника Управління капітального будівництва Сергієм Майком, начальником управління транспортної безпеки Чернігівської області Юрієм Шевченком та заступником начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг Чернігівської області Юрієм Мартиновим.

Автошляхи, які зараз ремонтуються та відновлюються, були запроєктовані під значно менше навантаження. І утримання їх в належному стані – це наступне завдання після їх ревіталізації.

- Наразі великоваговий транспорт руйнує дорожнє покриття. З метою недопущення  цієї ситуації, влаштовані майданчики вагового контролю. Пункт, де ми знаходимося, відповідає нормативам, але потребує невеликого ремонту покриття та налаштування освітлення, - зазначив Сергій Майко.

У ході бесіди обговорили проблемні питання організації пунктів габаритно-вагового контролю та шляхи їх вирішення, шляхом злагодженої взаємодії  підрозділів Укртрансбезпеки, Служби автомобільних доріг та патрульної поліції.

Нагадаємо, Чернігівська ОДА ініціювала зміни до обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Чернігівській області на 2019-2020 роки, які прийняли на сесії обласної ради.  Завдяки цьому буде проведена повірка вимірювального обладнання мобільних комплексів габаритно-вагового контролю, що дасть змогу ефективніше проводити контроль за великоваговими транспортними засобами в області.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА