back

Цьогорічні вступники отримають право на відстрочку від призову

16-07-2020 | 11:14

Призов на строкову військову службу продовжується. Станом на 14 липня до військових формувань відправлено 337 осіб (60 % від загальної кількості призовників), з яких до Збройних Сил України – 153 (планується 289 осіб), до Національної гвардії України – 136 (за планом – 175 осіб), до Державної прикордонної служби України – 38 (планується 54 особи), до Державної спеціальної служби транспорту відправлено 10 військовозобов’язаних з 43 запланованих.

З метою недопущення поширення COVID-19, серед призовників проводиться обов’язкове ПЛР-тестування. Вже пройшли тестування 400 військовозобов’язаних.

Оскільки, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 року, то громадяни України, які закінчують у червні-липні заклади освіти, також підлягають призову. Дана ситуація веде до порушення конституційних прав на здобуття наступного ступеня освіти (вступ до магістратури або ВНЗ).

З метою розв'язання даної проблеми, Чернігівською обласною призовною комісією розглядається питання щодо надання відстрочки від призову випускникам. Для її отримання військовозобов’язаним необхідно:

- прибути до районного чи міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку;

- подати заяву з відповідними довідками про факт реєстрації та подальші наміри щодо участі в конкурсному відборі на вступ до закладу фахової передвищої або вищої освіти;

- представити довідки запрошення для участі у проходженні єдиних вступних іспитів (для осіб віком від 20 років, які вперше вступають до закладів передвищої або вищої освіти, визначається окремо правилами вступу до навчальних закладів).

Нагадаємо, призов розпочався 15 червня. Всього за планом на строкову військову службу має бути зарахований 561 військовозобов’язаний.