back

Президент: Ми налаштовані на пошук інструментів ефективної співпраці з Митним союзом

06-12-2012 | 09:30

Україна налаштована на пошук інструментів ефективної співпраці з Митним союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв’ю представникам ЗМІ в Ашгабаті.

Глава держави зазначив, що питання взаємодії України з Митним союзом обговорювалося сьогодні зокрема під час його зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. «Ми добре розуміємо: якщо ми не знайдемо інструмент співпраці з Митним союзом, ми можемо багато втратити - що сьогодні неприпустимо для економіки України. Наші пропозиції, які ми обговорювали вже декілька років підряд, зводяться до того, що нам треба приєднуватися до деяких положень Митного союзу, до тих правил, які є в Митному союзі, і ми з ними повинні рахуватися», - сказав В.Янукович.

Україна, зазначив Президент, буде нести втрати, якщо не рахуватиметься з деякими правилами Митного союзу. «Так само як буде втрачати і Митний союз», - водночас додав він.

Президент відзначив великий обсяг товарообігу, який сьогодні існує між Україною та країнами, що входять до Митного союзу. «Товарообіг з Митним союзом перевищує 60 мільярдів доларів. І замислитися над цим, і знайти рішення ми зобов’язані. Це наш обов’язок», - зазначив Глава держави.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича