back

Вшанування пам’яті Петра Прокоповича

12-07-2020 | 09:35

11 липня бджолярі зі всієї України, науковці, громадськість представники органів влади та земляки зібралися на могилі українського генія-пасічника Петра Прокоповича у селі Пальчики Бахмацького району з нагоди 245-ї річниці з дня його народження. Присутні вклонилися науковому генію, щедрості та працелюбству великого земляка.

Розпочався захід заупокійною літією, яку відслужив настоятель Батуринської церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець Роман.

На знак вшанування пам’яті великого бджоляра учасники заходу поклали квіти до його могили.

Участь у заході взяв заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Олег Крапивний. Він привітав учасників святкування та підкреслив, що саме завдяки Петру Прокоповичу Чернігівщина стала осередком прогресивного й раціонального пасічництва, а бджільництво нині є візитівкою України. Саме Прокопович восени 1828 року створив першу в Європі пасічницьку школу, яка підготувала більше 700 кваліфікованих пасічників. Олег Крапивний висловив переконання, що бджільництво і надалі залишатиметься однією з провідних галузей сільського господарства, а український мед завоює нові ринки.

Учасників урочистого зібрання привітали концертною програмою артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

За інформацією Департаменту розвитку економіки
та сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації